duminică, 26 iunie 2016

Programul de distribuire a ajutoarelor alimentare în Baia Mare

Aproape 10.000 de băimăreni vor putea intra începând din 27 iunie în posesia ajutoarelor alimentare oferite de Uniunea Europeană.Directorul Serviciului Public de Asistența Sociala din subordinea Consiliului Local Baia Mare, Bogdan Gavra, spune că distribuirea ajutoarelor se va desfășura pe parcursul a două săptămâni, respectiv între 27 iunie și 8 iulie.Tot el arată că distribuirea se va face în trei puncte din municipiu, în funcție de categoria din care fac parte beneficiarii.
Astfel pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 450 lei/lună; pensionarii beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari al căror venit este de până la 450 lei/ lună; persoanele beneficiare de indemnizații și sporuri pentru invaliditate, veteranii și văduvele de război a căror cuantum cumulat este de până la 450 lei/ lună, persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, dar și persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, și nu se încadrează în niciuna dintre categoriile prevăzute anterior vor putea să își ridice pachetele alimentare de la Sala de Sport a Școlii Generale ”Lucian Blaga” – Locația 2 (fostul liceu ”Emil Racoviță”) situată în Str. Vasile Alecsandri nr. 56.
Șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj în cuantum lunar de până la 450 lei, dar si cei înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene care nu beneficiază de indemnizație de șomaj se vor prezenta pentru ridicare ajutoarelor la Cantina din cadrul Colegiului Tehnic Transilvania situată pe str. 8 Martie nr. 7, în timp ce  beneficiarii venitului minim garantat si cei ai alocației pentru susținerea familiei vor putea să între in posesia alimentelor prin intermediul punctului de distribuţie de la Centrul Comunitar Romanii situat in str. Electrolizei nr. 8A.
În cadrul programului, fiecare beneficiar va primi două cutii a câte 8,80 kg, în două etape. O cutie va conține: făină de grâu – 1 kg, mălai – 2 kg, paste făinoase – 1 pungă (400 gr), ulei – 2 litri, zahăr – 1 kg, conservă carne de vită – 1 cutie (300 gr), conservă pateu de ficat de porc – 1 cutie (200 gr), orez – 1 kg, conservă paste de tomate – 1 cutie (400 gr), fasole boabe – 1 pungă (500 gr).
Ajutoarele de la comunitatea europeană se vor distribui între orele 08.00 și 20.00.Preluare ACTUAL MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu