marți, 28 iunie 2016

CALENDAR LUNA IULIE 2016 PRIVIND STABILIREA DATEI DE PUBLICARE IN MONITORUL OFICIAL A DATEI DE ORGANIZARE A CONCURSURILOR PENTRU POSTURILE CONTRACTUALE VACANTE SI TEMPORAR VACANTE PRECUM SI PENTRU POSTURILE DE FUNCTIONAR PUBLIC


 Asa cum v-am obisnuit, venim in ajutorul dumnevoastra cu un calendar aferent lunii iulie 2016, in vederea stabilirii datelor de concurs aferente publicarii in Monitorul Oficial , Partea a III-a.

In stabilirea acestor date am tinut cont de urmatoarele aspect:
1.      Publicarea in Monitorul Oficial se va face in 3 zile lucratoare de la transmiterea documentatie  pe email, dupa verificarea de catre compartimentul nostru juridic  a corectitudinii si legalitatii textului trimis spre publicare.

2.      Pentru concursurile aferente posturilor contractuale datele din tabel au tinut cont de faptul ca ziua publicarii si ziua desfasurarii concursului NU se iau in calcul la numararea perioadei stabilite de lege. Astfel: pentru posturile vacante – 15 zile lucratoare; pentru posturile vacante temporar – 10 zile lucratoare.

3.     Pentru concursurile aferente posturilor de functionar public: deoarece a existat o aplicare neunitara a calculului zilelor pentru posturile de functionari publici, si pentru a pre-intampina anularea concursurilor de catre ANFP- am decis ca pentru aceste tipuri de posture sa nu mai furnizam o data exacta pana la care se pot prelua dosarele. In acest sens am introdus in textul de concurs urmatoarea fraza care acopera din punct de vedere legal si aceasta perioada : Dosarele de inscriere se depun la sediul institutiei in  termen  de  20 de zile de la data publicarii anuntului in Monitorul Oficial.”

Mentionam de asemenea ca am luat in considerare urmatoarele date privind organizarea concursurilor pentru functionari publici. Astfel: pentru posturile vacante – 31 zile calendaristice de la data publicarii; pentru posturile vacante temporar – 11 zile calendaristice de la data publicarii.

4.      Astfel, datele din tabel au fost stabilite tinand cont de urmatoarea regula:

Concurs posturi contractuale:
-          vacante pe perioada determinata si nedeterminata   - a 16-a zi lucratoare dupa publicare, fara a se lua in calcul data publicarii.
-          temporar vacante  - a 11-a zi lucratoare dupa publicare, fara a se lua in calcul data publicarii.

Concurs posturi functionar public :
-          posture vacante    - a 31 zi calendaristica dupa publicare, , luandu-se in calcul data publicarii.
-          temporar vacante   - a 11 zi calendaristica dupa publicare, , luandu-se in calcul data publicarii.

Atentie: Data de transmitere a documentelor se va lua in calcul in aceeasi zi, daca acestea au fost transmise pe email pana la ora 13:00. Toate documentele transmise dupa ora 13:00 vor fi considerate ca fiind transmise cu urmatoarea zi.

La stabilirea datelor de organizare a concursurilor s-a tinut cont de sarbatorile legale stabilite prin lege. In luna iulie 2016 nu exista nicio zi libera legala.

Documente necesare in vederea publicarii le puteti descarca direct de pe site-ulwww.anunturi-monitorul-oficial.ro :

1.      Adresa de inaintare – in format pdf cu semnatura si stampila.
2.      Textul de concurs –    in format pdf cu semnatura si stampila.
3.      Textul de concurs- in format word ( .doc) sau text.

In cazul in care folositi alte modele va rugam sa configurati font-ul caracterelor cu tipul Times New Roman cu caracter de 14 !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu