Medicii și specialiștii în nutriție au un avertisment dur pentru populație. Potrivit acestora, rafturile magazinelor sunt pline de adevărate „bombe” pentru sănătate. Românii trebuie să stea departe de ele, mai ales copiii şi bătrânii.
Potrivit celor mai recente studii efectuate de
specialiști în domeniul sănătății și nutriției, pe lista celor mai toxice
alimente se regăsesc produse precum margarina, guma de mestecat, băuturile
răcoritoare, dar și unele dulciuri. Mai mult, datele strânse în ultimii ani
arată că alimentele pe care le consumăm au o strânsă legătură cu apariția
obezității și diabetului.
Cei care consumă în mod regulat alimente ce conțin
aditivi sintetici pot duce la destabilizarea sistemului imunitar pe care îl
păcălesc să producă un număr mai mare de anticorpi. Aceștia vor ajunge, în
final, să lucreze împotriva organismului uman, jucând un rol important în
apariția și dezvoltarea tumorilor canceroase.
1.
Margarina,
cel mai toxic aliment pe care îl mâncăm
Cercetătorii au conchis că margarina este cel mai
toxic aliment disponibil pe rafturile magazinelor. Margarina a apărut în al
Doilea Război Mondial, atunci când s-a raţionalizat untul. Produsul a fost îmbogăţit cu tot felul de coloranţi,
aromatizanţi şi vitamine sintetice care formează o adevărată bombă.
Grăsimile sintetice ce nu pot fi arse de organism se
depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizându-l prin depozitarea
în țesuturi. Rezulatele pentru inimă, creier și circulația sangvină sunt
dezastruoase.
2.
Supă
la plic ajută la dezvoltarea cancerului
Banalele supe la plic conțin un exces glutamat de
sodiu, E621, adică substanţa care dezvoltă cel mai uşor cancerul. Peste 90% din
conţinutul unui plic este mooglutamat de sodiu, adică substanţe care ne dau
senzaţia că în supă avem morcov şi pătrunjel, dar nu e deloc așa.
3.
Gustoasa
gumă de mestecat, inamicul numărul unu pentru copii
Guma de mestecat pentru copii este foarte toxică. În
producerea ei sunt folosite nu mai puţin de şapte-opt substanţe chimice, cele
mai multe nocive. Cine mestecă regulat gumă se expune colesterolului (E320),
unor boli ale aparatului bucal (E330,
acid citric), precum și cancerului (950 si E951).
4.
Sucurile,
pline de sustanțe nocive
Cele mai multe dintre sucuri conţin acid citric
(E330) sub formă de sare de lămâie. Băuturile cu aromă de citrice sunt printre
cele mai periculoase. Coloranții folosiți, E102 și E110, sunt foarte
periculoși.
5.
Dulciurile
sunt la fel de dăunătoare
Gemurile din comerţ, pufuletii, bomboanele
intens colorate sau zahărul conservat o perioadă lungă sunt la fel de
dăunătoare pentru organismul uman. Producătorii au inventat noi denumiri pentru
zahăr, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 și E951), care duce la
provocarea a nu mai puțin de 70 de tipuri de boli mortale.
Autor:
Ioana Bucur
Sursa:
Impact
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu