joi, 17 septembrie 2020

Comunicat revista internaţională STARPRESS



 Distinsi colaboratori, pentru ca multi dintre domniile voastre au solicitata lamuriri suplimentare in vederea inscrierii in noua antologie, vi le trimit,alaturi de consideratia mea!

Cu apreciere,

Ligya Diaconescu




AU ÎNCEPUT  ÎNSCRIERILE pentru 

„ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME” STARPRESS / CANADA, 2021 / EDIȚIE BILINGVĂ, ROMÂNĂ-ENGLEZĂ

CONTEMPORARY WORLDWIDE ROMANIAN WRITERS ANTHOLOGY –  STARPRESS / CANADA, 2021    

                                   SUB EGIDA LIGII SCRIITORILOR  ROMÂNI!

 

Orice scriitor poate avea SPONSORUL sau (persoană fizic său FIRMA- pentru paginile sale , ce va putea fi nominalizat în pagini – putandu-se face contract de sponsorizare între firma şi STARPRESS )

                                                    COMUNICAT


REVISTA INTERNAŢIONALĂ “STARPRESS “ REALIZEAZĂ

„ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME” STARPRESS CANADA, 2021 (EDIȚIA BILINGVĂ, ROMÂNĂ-ENGLEZĂ)

CONTEMPORARY WORLDWIDE ROMANIAN WRITERSANTHOLOGY –  STARPRESS / CANADA 2021

                  SUB EGIDA LIGII SCRIITORILOR  ROMÂNI!

 

ÎN ACEST SENS   se vor realiza ÎNSCRIERILE DOMNIILOR VOASTRE  la SECŢIUNILE POEZIE, PROZĂ, ESEU, INTERVIU, CRITICĂ  LITERARĂ, CĂLĂTORII  etc., începând cu data de 15  septembrie 2020.

Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile în urma selecției!

Pentru selecție așteptăm câte două materiale, poezie, proză, eseu etc). Colaboratorii care au mai publicat materiale în revistele noastre NU MAI PARTICIPĂ LA SELECȚIE, SE POT ÎNSCRIE DIRECT.

Chiar dacă materialele se trimit până la dată de 15 decembrie 2020, INSCRIEILE se fac în ziua trimiterii cererii de înscriere, ÎN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE,putandu-se incheia  în scurt timp de la aparitia comunicatului.

CONTRIBUŢIA fiecărui scriitor–pentru apariţia în Antologie este de 226,00 lei , (putandu-se achita şi în două rate!)

1-   Prioritate în paginile ANTOLOGIEI - BILINGVE, ROMÂNĂ-ENGLEZĂ  vor avea câştigătorii şi participanţii la Concursurile Internaţionale de Poezie şi Proză pentru Românii din Întreaga Lume “STARPRESS”, colaboratorii revistei, cei care au fost publicăţi de Revista internaţională STARPRESS  şi în propriile ANTOLOGII – CARE VOR PARTICIPA FĂRĂ SELECŢIE dar şi cei care sunt recomandaţi şi scriitorii care doresc să fie publicaţi. Nu excludem pe cei talentaţi - care nu au apărut în paginile noastre.

Ne rezervăm însă dreptul de a nu publica scriitori controversaţi, de a nu publică lipsa talentului şi pe cei care trimit intenţia lor prea târziu, după selectarea scriitorilor şi primirea creaţiilor literare.

Condiţii de participare:

1 - Se primesc doar materiale culese pe calculator, corp litera 12, format word doc., cu diacritice.

2 - Materialele vor totaliza 4 pagini A4, împreună cu traducerea în limba engleză, 2 pagini în limba romană, 2 pagini în limba engleză , în care intră și un scurt cv    și o poză în jpg. (la secțiunea poezie – poeziile se vor încadra pe două coloane, stânga – română, dreapta- limba engleză), ca şi la edițiile anterioare. (se pot  publica si mai multe pagini pentru scriitorii care doresc.)

Pentru a veni în sprijinul scriitorilor care nu au traducător  în limba engleză, avem o colaboratoare care traduce literatură - costul traducerii se va achita direct domniei sale ( 7 (șapte ) lei/ pagină după ce noi facem încadrarea în pagini. ( această scriitoare a tradus literatură si film – inclusiv poezie, costul traducerii este modic - domnia sa dorind sa fie cunoscuta in acest domeniu )

3 – înscrierilese vor face  pe adresele:

ligya33@gmail.com,  star_andrada888@yahoo.ro 

4- CREAŢIILE LITERARE  VOR FI ÎNSOŢITE de: - o fotografie în format jpg., un scurt CV şi adresa la care vor fi expediate volumele .

5 - Autorii confirmaţi vor participa financiar la cheltuielile tipografice cu suma  de  226,00 lei ( plata se poate face și în rate, până la dată de 15 decembrie 2020) şi vor primi  câte 2 exemplare.

6 - După achitarea contribuției ,scriitorii sunt rugaţi să trimită o copie după factură poştală (sau chitanţă) / extras cont pentru banii depuşi (după înscriere  și selecție va vom trimite contul/ adresa pentru expediere).

7 - Serviciile de prepress, corectă, şi resursele necesare mediatizării vor fi suportate integral de Rurevista Internaţională STARPRESS .

8 - ANTOLOGIA SCRIITORILOR ROMÂNI CONTEMPORANI DIN ÎNTREAGA LUME” STARPRESS 2021/ EDIȚIA BILINGVĂ, ROMÂNĂ-ENGLEĂ va fi lansată şi mediatizată la evenimentele de carte din ţară şi la cele din străînătate pe site-uri culturale din ţară şi din diaspora, în diverse publicaţii din ţară şi din străinătate şi la întâlniri culturale, cenacluri, tabere de creaţie, biblioteci, comunităţi româneşti din întreaga lume, ambasade, consulate etc.şi la întâlnirea din 31 august 2021 – de ZIUA LIMBII ROMÂNE, la care vor participa scriitori, editori, reviste culturale, personalităţi culturale din ţară şi diaspora (UȘA, Anglia, Canada, Germania, Olanda, Spania, Franța, Italia  etc.)

Avem alături de noi, pentru mediatizare, peste 86 de ziare şi reviste, posturi de radio şi TV. din diaspora şi România - cu, care ne aflăm în parteneriat media.


Ligya DIACONESCU

- Director general - Revista Internaţională STARPRESS

- Vicepresedinte al Ligii Scriitorilor Români 

- Membru al Clubului de Presa Transatlantic

- Membru fondator al "Association des mass-médias et journalistes 

  d'expression roumaine sans frontière"./24 sept.2011/ QUBEC, Canada

- Membru de onoare al Asociației Profesorilor universitari din Canada / ACRUPO

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu