sâmbătă, 20 august 2022

MEDICINA LUI DUMNEZEU

Plantele seamănă cu organele pe care le vindecă.
”Lăsați mâncarea să vă fie medicament și medicamentele să vă fie mâncare!”, spunea Hipocrat, părintele Medicinei. O altă teorie veche spune că plantele au fost create pe pământ astfel încât să semene cu organele corpului omenesc şi să conţină tot ceea ce au nevoie pentru o bună funcţionare.
Si dacă ai auzit zicala ”Ești ceea ce mănânci”, acum ști de ce.
Fiecărui organ al corpului îi corespunde un aliment care, nu numai că îi aduce beneficii, însă îi şi seamănă foarte mult. Privind cu atentie avantajele a mai multor alimente in ceea ce privește sănătatea, forma lor, precum si cea a organelor pe care le vindecă, se pare că multe produse alimentare si organe se aseamănă extrem de mult.
Cu alte cuvinte, natura ne oferă vindecare prin fructele și legumele pe care ni le pune la dispoziție, iar ca indiciu, natura ni le oferă în forma sau culoarea organelor pe care acestea le vindecă. Coincidentă sau nu, esențial este faptul că trebuie să profiți de acest aspect pentru a avea grije de corpul si de sănătatea ta. De acum încolo, nu mai este nevoie să întrebi un specialist ce e bine să mănânci atunci când ai o anumită afecțiune. Este suficient să faci niște legături vizuale pentru a-ți da seama ce ar trebui să consumi.
Nucile - Șanțurile si pliurile nucilor se aseamănă creierului. Ele sunt chiar impartite in 2 si reflectă emisfera dreaptă si emisfera stângă a creierului uman. In afară de aceasta asemănare, oamenii de știință au demonstrat că nucile pot fi benefice pentru acest organ, pentru că sunt bogate in omega 3, un acidul gras esential care stimulează funcționarea creierului.
Morcovii - Tăiați transversal un morcov si acesta va semăna cu ochiul. Morcovii sunt plini de vitamine si de antioxidanti, cum ar fi beta-carotenul, care diminueaza riscul degenerarii muschilor oculari si a maculei, principala cauză a pierderii vederii la oamenii in vârstă. Morcovii ajută la reducerea riscului de a dezvolta cataractă. Totodată, aceste legume contin si vitamina A, esențială pentru păstrarea ochilor sănătoși.
Țelina - Tulpina lungă a țelinei se aseamana oaselor corpului uman. Este un aliment benefic pentru rezistenta osoasă. Telina este o sursă consistentă de siliciu, care face parte din structura moleculară, care ofera oaselor forță. O altă coincidentă: oasele conțin 23% sodiu si telina de asemenea. Dacă alimentația dvs nu conține sodiu, iar corpul dvs îl cere pentru mentinerea unei sanatati bune a oaselor, această legumă vă poate ajuta.
Roșiile - Daca veti tăia o rosie in 2, veți remarca niște cămăruțe care seamănă cu structura unei inimi, cămăruțe ca atriile si ventriculele. Rosia conține o substanță chimică, un antioxidant, numită licopen, ce reduce riscul bolilor cardiace si a mai multor forme de cancer. Datorită continutului mare de potasiu si fier, roșia reprezintă un aliat puternic pentru a alunga bolile cardiace.
Avocado - Cu forma sa bombată si prezenta sâmburelui oval in centru, avocado se suprapune intr-un mod straniu cu silueta unei femei insarcinate. Medicii ginecologi recomandă consumul de avocado in timpul sarcinii, pentru că acest fruct va ajuta pentru mentinerea unei mai bune sănătăți a colului uterin. In plus, acest fruct este capabil să combată dezechilibrele hormonale. O altă coincidentă: fructului de avocado ii sunt necesare 9 luni pentru a ajunge la maturizare (incepand de la floare până la fruct). Consumand avocado in timpul sarcinii, veți fi sigure că va veți reveni rapid după naștere. Elimină după sarcină excesul de grasime. Acest fruct este la fel de benefic si dacă nu sunteti însărcinată, pentru că, in cazul in care il consumati o dată pe săptămână, el previne boli cum ar fi cancerul de col uterin sau de ovare. Avocado este o sursă de acid folic. Acesta reduce riscul de displazie cervicală, o afecțiune pre-canceroasă.
Ciupercile champignon - Dacă tăiați un champignon in 2, veti remarca forma acestuia si anume că se aseamănă cu urechea umană. O carentă in vitamina D poate antrena problemele auditive. Ciupercile sunt unele dintre cele mai rare alimente care contin vitamina D. Aceasta vitamină este mai ales importantă pentru sănătatea oscioarelor urechii, cele mai mici oase aflate in ureche care transmit sunetul la creier. Pentru a atenua problemele de auz, este recomandat să consumati cel putin o dată pe săptămână ciuperci sau orice alt aliment bogat in vitamina D pentru a ameliora auzul.
Smochinele - Dacă despicați o smochină in 2 parți, veti remarca forma semintelor, care seamană cu spermatozoizii. In plus, unele studii au demonstrat că semintele de smochină imbunatatesc mobilitatea si numarul spermatozoizilor si lupta împotriva sterilității masculine.
Grepfrutul si portocala - Tăind in 2 parți aceste fructe, veti observa că interiorul grepfrutului si al unei portocale se aseamănă cu glandele mamare ale femeii. Sunt efectiv benefice pentru sănătatea si mișcarea limfei in glandele mamare. Asemanarea intre citricele, ca portocala si sâni poate fi încă o coincidentă. Grepfrutul contine substante numite limonoide, care ar putea inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Aceste citrice ameliorează sistemul limfatic al sânilor pentru a-i ajuta să scape de toxine si pentru a preveni dezvoltarea tumorilor canceroase.
Strugurii - Plămânii sunt constituiți din ramuri ale unor mici căi aeriene care se termină cu ciorchini minusculi dintr-un tesut numit alveole pulmonare. Aceste structuri care se aseamănă unor chiorchini de strugure permit oxigenului să treacă din plamani in sânge. O alimentație bogată in fructe, cum ar fi strugurii, ar putea reduce riscul cancerului de plămâni si a emfizemului pulmonar. Boabele de strugure contin totodată o substanță numită proantocianidină, despre care se spune si s-a demonstrat că reduce gravitatea astmului declansat de alergie.
Migdalele - Forma unei migdale se aseamană cu ochiul uman. Aceasta este benefică pentru sănătatea ochilor. Migdala contine o vitamină esențială pentru o piele sănătoasă, vitamina E, care este benefică si pentru păr si ochi. Este o sursă de grăsimi mono-saturate si contribuie la micsorarea continutului de colesterol. Conțin, de asemenea, selenium, un antioxidant puternic si permite reducerea procesului de îmbătrânire. Aceste fructe ajută totodată si la diminuarea cearcanelor si a umflaturilor ochilor dacă introduceti câte un pumn de migdale in alimentatie in fiecare zi, dar si pentru a stimula acuitatea vizuală.
Ghimbirul - Rădăcina de ghimbir se aseamănă cu stomacul. Este interesant de luat in seamă că unul dintre cele mai mari beneficii ale ghimbirului este de a facilia digestia. Chinezii l-au utilizat timp de peste 2000 de ani pentru calmarea durerilor de stomac si pentru reducerea greturilor, astfel că această plantă este un remediu popular pentru diverse afectiuni.
Castravetele şi sparanghelul - Au forma şi mărimea organului sexual masculin. Aceste legume sunt recunoscute pentru faptul că stimulează funcţia acestui organ.
Papaya - Tăiată transversal, se aseamănă foarte bine cu intestinele, atât la culoare, cât și după formă. Papaya ajută la curățarea colonului și permite buna funcționare a sistemului digestiv.
Căpșunile - Forma căpșunilor ar putea semăna cu dinții. Acestea nu numai că înălbesc dinții, dar ajută și la menținerea dinților puternici și sănătoși, inclusiv a gingiilor.
Măslinele - Au ca si corespondent ovarele femeii, demonstrandu-se eficacitatea lor in prevenirea cancerului de col uterin si in echilibrarea hormonilor sexuali feminini.
Ceapa - Ceapa seamănă cu celulele corpului. In zilele noastre, cercetările au arătat că ceapa ajută la curățarea tuturor celulelor. Această legumă produce lacrimi care spală straturile epiteliale ale ochilor.
Fasolea - Fasolea se aseamănă rinichilor, de aceea, aceasta ajută la menținerea functionarii renale, la o cota normală.
Broccoli - Micile puncte verzi ale broccoli-ului se aseamănă cu sutele de celule canceroase. Studiile recente au demonstrat că o porție de broccoli consumată săptămânal este suficientă pentru a reduce riscul de cancer de prostată.
Banana - Profitați la maximum de beneficiile bananei, ce are forma unui zambet, pentru că acest fruct conține o proteină numită, triptofan, care este transformată intr-un neuro-transmitator chimic, numit serotonină, asociat sursei de bucurie si de bunăstare.
Multă sănătate!

dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu