Supa lui Hipocrate, este o supă extrem de bogată în potasiu inventată de cel mai vestit medic al Greciei antice, preluată și recomandată pacienților săi de către Dr. Max Gerson, un medic german ce a practicat în SUA.
Gerson afirma că organismul se umple de sodiu prin
fertilizanți, insecticide, erbicide și alte chimicale. Nu doar că se umple de
sodiu dar de asemenea scade conținutul de potasiu din organism chestiune care
schimbă metabolismul celulelor corpului cauzând cancer.
Evident dacă singura cauză a cancerului este un
teoretic dezechilibrul între sodiul și potasiul din organism, soluția este
reechilibrarea dintre aceste două substanțe. Dr. Max Gerson este de părere că
nu puteți vindeca organismul dacă nu-l supuneți unei cure de detoxifiere, iar
supa aceasta are un asemenea rol.
Ingrediente:
O rădăcină de țelină de mărime medie, o rădăcină de pătrunjel de mărime medie,
usturoi după gust 4 cepe medii În jur de 700 de grame de roșii, jumătate de
kilogram de cartofi, puțin pătrunjel
Mod
de preparare: Nu decojiți legumele, spălați-le foarte
bine, tocați-le mărunt, lăsați-le la fiert, la foc mic, timp de două ore,
într-o oală din inox. Apa folosită pentru fiert trebuie să fie apă pură, de
izvor Dați supa printr-un blender în porții mici Păstrați la frigider, dar nu
mai mult de două zile Cantitatea de apă pe care o folosiți la fiert trebuie să
varieze în funcție de consistența dorită. Lăsați la frigider timp de două zile.
De fiecare dată când o consumați, încălziți-o!
Acest preparat este folosit intens în terapia
Gerson, cunoscută drept terapia folosită în cazul bolnavilor de cancer, care
ajută la purificarea rinichilor, la detoxifierea ficatului, repară celulele și
le ajută să redevină funcționale.
Această supă are numeroase proprietăți benefice
asupra sănătății (ajută la digestie, este bogată în fibre, stimulează absorbția
vitaminelor și mineralelor).
Istorie:
Această rețetă de supă pe bază de legume datează de pe vremea lui Hipocrate –
considerat părintele medicinei, care a trăit cu 550 de ani înainte de Hristos.
Conform practicilor sale, pacienții suferinzi de boli cronice trebuie mai întâi
de toate detoxifiați, adică curățați de toxine. Hipocrate folosea această supă
și clisme.
Deși seamănă cu supele “cu de toate” preparate de
străbunicii noștri, secretul este fierberea legumelor în coajă. Supa este nu
doar foarte nutritivă, ci și gustoasă și dietetică deopotrivă.
Iulian COZA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu