marți, 20 noiembrie 2012

CFR Cluj Napoca o învinge pe Braga şi se califică în primăvara europeană!


CFR Cluj Napoca a câştigat meciul disputat marti seara cu Sporting Braga, scor 3-1, în etapa a cincea a grupelor Champions League, şi a obtinut calificarea in primavara europeană.
In urma acestui succes, "feroviarii" si-au asigurat pozitia a treia in Grupa H si implicit calificarea in 16-imile Europa League. Echipa lui Paulo Sergio pastreaza sanse minime pentru accederea in optimile Champions League, avand nevoie de cel putin o remiza cu Manchester United in ultima etapa, dar si de un rezultat favorabil la Braga - Galatasaray.
Desi veneau dupa o infrangere in Liga 1 si putini le dadeau sanse in fata portughezilor, clujenii au dovedit contrariul inca din primul sfert de ora al meciului din Gruia. Rui Pedro a deschis scorul in minutul sapte, dupa ce a profitat de o deviere excelenta a lui Bastos, si a majorat diferenta opt minute mai tarziu, cand a punctat din 12 metri, din pasa lui Sougou.
Lusitanii au dat replicat aproape imediat, Alan inscriind pentru 2-1 dupa numai doua minute, si parea ca oaspetii au puterea sa revina pe tabela, mai ales ca romanii incepusera sa comita erori in defensiva.
Cel de-al patrulea gol al meciului avea sa vina insa tot in poarta lui Beto si tot din gheata lui Rui Pedro, mijlocasul fiind fara dar si poate omul partidei, dar si al serii de Champions League.
Acesta a reusit hatrick-ul cu 11 minute inainte de pauza din centrarea lui Sougou, care a devenit astfel coautor la doua dintre cele trei reusite ale echipei sale. Finalul de repriza avea sa aduca inca un moment favorabil ardelenilor, Douglao fiind eliminat pentru un cot aplicat in figura lui Rada.
Clujenii au continuat sa rateze ocazii importante si in repriza secunda. Bastos a ratat cu putin poarta lui Beto in minutul 59, iar Camora a lovit de doua ori bara cu zece minute inainte de final. De cealalta parte, Alan a trimis alaturi dupa ce a scapat singur cu Felgueiras, dupa care a inscris din ofsaid, golul fiind totusi anulat de arbitru.
Din pacate pentru clujeni, Galatasaray a invins echipa de rezerve a lui Manchester United, scor 1-0, si si-a pastrat locul secund in grupa si prima sansa la calificarea in optimile Champions League, beneficiind de avantajul rezultatelor directe.
Clasamentul dupa cinci etape:
1.Manchester United      12 puncte
2.Galatasaray Istanbul     7 puncte
3.CFR CLUJ  NAPOCA 7 puncte
--------------------------------
4.Sporting Braga             3 puncte
În ultima etapă clujenii vor juca în deplasare cu englezii de la Manchester United!

                                                          Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu