luni, 19 noiembrie 2012

Program bogat pentru ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus Bucureşti


Cea de-a XIX-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura se va desfasura in perioada 21-25 noiembrie, in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti. 
Lansarile de carte, sesiunile de autografe cu Andrei Plesu, Neagu Djuvara, Mircea Cartarescu, Lucian Boia, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihailescu, Radu Paraschivescu, Ioana Parvulescu, Matei Visniec sunt evenimentele pe care Humanitas le-a pregatit pentru Gaudeamus. 
Potrivit reprezentantilor editurii, cele peste 1.000 de titluri Humanitas, Humanitas Fiction si Humanitas Multimedia vor avea preturi speciale, cu reduceri intre 10 si 40%. In plus, zece dintre noutatile propuse vor avea un pret special doar la targ. 
Curtea Veche Publishing isi asteapta cititorii la Gaudeamus cu titluri noi, reduceri de pret intre 15 si 50%, zece lansari de carte, sesiuni de autografe si intalniri cu autori valorosi, principele Radu al Romaniei, Adrian Cioroianu, Tudor Octavian, Ligia Pop sau Margareta Paslaru fiind doar cativa dintre autorii pe care Curtea Veche ii invita la standul sau din Targul Gaudeamus. 
Invitat special al targului va fi prof. Bernard Lategan, care va veni din Africa de Sud special pentru lansarea cartii sale, iar fanii formatiei Mes Quins il vor putea intalni pe unul dintre membrii acesteia, Silviu Gherman, cu o carte si o lansare cu totul neconventionale. 
Potrivit editurii, la aceasta editie, cititorii de Curtea Veche vor fi din nou in centrul atentiei, iar surprizele se vor tine lant daca vor accepta provocarea de a se aventura alaturi de personajul Book, in joc fiind puse numeroase premii. De curand creat pe blogul editurii, Book va putea fi gasit printre cartile de la targ, iar cititorii care se vor incumeta sa il poarte in noi aventuri vor fi rasplatiti. 
De asemenea, incepand de miercuri, 21 noiembrie, Editura Litera isi asteapta cititorii cu peste 70 de noi aparitii editoriale, numeroase premii, evenimente speciale si discounturi ce ajung pana la 65%. 
Mai mult, in cadrul targului Gaudeamus, Litera a pregatit evenimentul “Vinerea Neagra a preturilor”, toti cei care se vor afla in 23 noiembrie la standul Litera urmand a beneficia de numeroase surprize pregatite din partea editurii. 
Ca in fiecare an, si Editura Polirom va veni cu tolba plina la Gaudeamus. Peste 1.000 de titluri la reducere (20%), oferte speciale si pachete promotionale, titluri la pretul unic de 9,99 lei, proiecte editoriale noi, intalniri cu cei mai indragiti scriitori romani vor incita publicul iubitor de carte. La standul Polirom vor fi prezenti cu noi aparitii editoriale ori cu reeditari, printre altii: Gabriela Adamesteanu, Marta Petreu, Andrei Oisteanu, Emil Brumaru sau Filip Florian. 
Institutul Cultural Roman (ICR) participa si anul acesta la Targul de carte Gaudeamus, vizitatorii fiind asteptati la standul Editurii ICR cu noi aparitii editoriale si cu numere recente din revista Lettre Internationale. 
La standul ICR vor avea loc trei lansari de carte: albumul monografic Aurel Bulacu, albumul de fotografie semnat de Mihaela Marin, “Cehov, Shakespeare, Bergman vazuti de Andrei serban” si volumul bilingv roman-englez “Bucuresti. Memoria unui oras”, de Narcis Dorin Ion. Vizitatorii vor beneficia de o reducere de 30% la toate cartile editate de Institutul Cultural Roman. Totodata, Vladimir Simon, vicepresedinte al ICR, va sustine duminica, 25 noiembrie, dezbaterea cu tema “Ziua cartilor deschise: Institutul Cultural Roman si piata editoriala din Romania”. 
Nu in ultimul rand, RAO isi invita cititorii la lansarea, in prezenta autorilor, a unor noi aparitii editoriale semnate de Augustin Buzura (“Nici vii, nici morti”), Mircea Malita (“Homo Fraudens”), George Cristian Maior (“Noul aliat. Regandirea politicii de aparare a Romaniei la inceputul secolului XXI”) si Reinhold Niebuhr (“Ironia istoriei americane”). 
Peste 650 de evenimente culturale, propuse de 370 de participanti romani si 15 agenti literari straini, din sapte tari europene si SUA, vor fi organizate la cea de-a XIX-a editie a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura.AGERPRES

                                                               Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu