marți, 20 noiembrie 2012

Posturi deblocate pentru personalul nedidactic, în Maramureş


Lipsa acută de personal nedidactic şi auxiliar se resimte şi în şcolile din Maramureş. Prin demersurile făcute de ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, s-a reuşit deblocarea unui număr de 16 posturi pe acest segment.
“Este un prim pas pe care îl facem în primul semestru al anului şcolar 2012-2013. Vin cu o veste bună pentru şcolile din judeţul Maramureş. În urma demersurilor făcute, iată că, s-au deblocat 7 posturi de fochişti, 6 de şoferi precum şi 3 de muncitori de întreţinere. Urmează să facem o reanaliză a posturilor astfel încât, la începutul anului viitor, să ştim exact care este necesarul personalului nedidactic şi auxiliar, pentru ca lucrurile să intre în normalitate”, a punctat Liviu Marian Pop.
În prezent, în Maramureş ar mai fi nevoie de angajarea a cel putin 200 de astfel de persoane. Criza acută de personal nedidactic se resimte la unităţile şcolare din Vişeu de Sus, Baseşti, Coroieni, Giuleşti, Onceşti, Petrova, Rozavlea, Săcel, Strâmtura, Vadu Izei, Sarasău, Ulmeni şi Seini.

                                                            Liviu Marian POP
                                                                 MINISTRU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu