marți, 18 iunie 2013

Alexandra Stan şi-a luat bătaie de la impresarul ei şi ăsta e un lucru bun !

În caz că nu ştiţi, Alexandra Stan este o guristă. Aia de cânta piesa aia despre cum îi place sexu beat, sentiment cu care mă identific, sau ceva. Nu ţin minte clar cum era melodia că eu ascult muzică, nu mizerii. Dar întâi să vedem care este diferenţa dintre gurist şi muzician.
Un muzician este un om care compune. Transpune o idee în cântec. Aproape nimeni din industria muzicală pop de la noi nu face asta. De text se ocupă nişte băieţi, de linia melodică alţi băieţi. În general aceiaşi băieţi cam la toată lumea. De-aia şi sună toate la fel. Au acelaşi tată.
Guriştilor noştri le vine melodia pe mail. De toată treaba asta se ocupă impresarul. Guriştii doar cântă cuvintele scrise de alţii pe muzică scrisă de alţii. N-au nici o contribuţie creativă sau decizională. Dacă ar fi să considerăm muzica un produs, ei sunt ambalajul, nu fabricantul. Să o lăsăm pe Cristina Spătar, cunoscută ca „Regina R&B” de către doi redactori de tabloide şi de către mă-sa, să ne explice aportul ei creativ:
“Trebuia să primesc un single, la care să fac şi videoclip. Nu m-au lăsat să fac videoclip la ultima piesă pentru că îmi tot spuneau că vine alta. Şi nu a mai venit, aşa că voi face videoclip în toamnă”
De-aia nu le poţi spune artişti sau muzicieni. Pentru că i-ai jigni pe oamenii care chiar fac muzică.
Impresarul vorbeşte cu muzicienii şi are grijă ca gurista să-şi primească „single-ul”. Tot impresarul se ocupă şi de restul detaliilor. Concerte, scandaluri în tabloide care cresc notorietatea guristei, apariţii mondene. Tot ce face gurista e să cânte 10 cuvinte. Nici măcar nu trebuie să le cânte bine, că vine băiatul cu auto-tune să le corecteze după.
Deci am stabilit că impresarul face toată munca. Gurista e doar ambalajul. Partea aia care se vede a produsului finit. Evident, grosul banilor se duce tot la impresar. Că doar el a făcut toată munca. Ambalaj găseşti pe toate străzile. Tot ce îţi trebuie e o tipă care să arate binişor şi să aibă voce. Dacă te duci în orice liceu din ţară, găseşti între 50 şi 100.
Dar pentru ambalaj asta e o oportunitate. Ajunge faimoasă. Face bani. O scoate din foame. Aşa că evident impresarul o să aleagă pentru faimă pe tipa pe care o poate controla cel mai uşor. Pentru că gurista are nevoie de impresar, şi nu invers.
Aşa că nu e de mirare că acest tip de relaţie degenerează într-una de tip curvă-peşte. Curva are nevoie de peşte. Fără el nu poate presta. El îi dă teritoriu, el îi aduce clienţi, el o scoate din foame. Şi el abuzează de ea când şi cum vrea. Pentru că îşi permite. Pentru că dacă ea nu acceptă, în cel mai apropiat liceu se află 50 tipe la fel de vag talentate cu care o poate înlocui. Evident că i-o şi trage în orice gaură vrea el şi la orice oră vrea el.
Alexandra Stan a recunoscut că şi-o trăgea cu impresarul ei. Cam când voia el. Ea era proprietatea lui.
Radu Groza, alt impresar cunoscut a fost în foarte multe scandaluri în care era acuzat că succesul oferit era strict legat de favoruri sexuale. Era cu una dintre tipele de la Trident. O blondă care arăta fix ca o prostituată de lux. El e bătrân, obez, rozaliu şi ridicol. Când tipa a început să protesteze că parcă s-a săturat să stea capră la asemenea specimen, s-a terminat şi cariera ei.
Acum Radu Baron arată la fel şi e cuplat cu altă guristă pe care o impresariază: Roxana Nemeş. O tipă cu mai puţine pretenţii la călăreţ.
Inna era o fătucă urâţică şi grăsună din Mangalia. Impresarul/iubitul ei a construit-o de la zero. Ar fi putut să facă din orice tipă din Mangalia o Inna. Dar a ales-o pe ea. Vă daţi seama că tipa e la mâna lui.
Şi da. Cred că e bine că peştii îşi bat şi îşi abuzează prostituatele. E bine ca femeile ălea să nu ducă o viaţă frumoasă. Să fie controlate şi terorizate. Să facă puţini bani şi să umble cu faţa umflată. Şi e bine să ştie toată lumea asta. Ca să se înţeleagă clar că prostituţia nu e o alegere înţeleaptă de carieră. Dacă ar fi o meserie superbă ar face-o toate femeile.
Şi la fel şi cea de guristă. Ai vag voce şi eşti proastă? Nu eşti în stare să compui o melodie dar vrei să ajungi faimoasă cântând piese mediocre, scrise de alţii? Se poate. Dar trebuie să fii pregătită să i-o sugi impresarului mereu când bate din palme. Şi să taci din gură şi să faci cum zice el, altfel îţi iei palme peste ochi. Pentru că meseria de guristă e mai apropiată de cea de prostituată decât de cea de muzician.
Şi trebuie să fie degradantă, umilitoare şi plină de compromisuri altfel ar vrea să o facă toată lumea. Nu îi mai plângeţi de milă Alexandrei Stan, că ştia în ce s-a băgat. Impresarii spun la zeci de tipe „Vrei să fii faimoasă? Fain. Deschiloţarea că am trei prieteni care vor să-ţi testeze anusul.”. Multe o să zică nu. Iar ălea care vor în aşa hal de tare să facă bani uşor încât ar face orice, în afară de muncă trebuie abuzate.
Dacă citiţi din declaraţiile ei, nu e prima oară când şi-o ia peste ochi. Prima oară când s-a întâmplat ar fi putut să plece. Dar n-ar mai fi venit banii uşor. Ar fi trebuit să se apuce de muncă. Aşa că a preferat bani rapizi la pachet cu umilinţă. A fost tot timpul o alegere clară în capul ei între muncă şi umilinţă. De ce să îi plângem de milă? Că preferă să dea chiloţii jos şi să-şi ia palme peste ochi numai ca să evite trezitul de dimineaţă şi dusul la muncă ca noi, restul? Vai, săraca de ea. M-am umplut de lacrimi.
Pentru cariera ei e o mişcare foarte bună oricum. Compasiune de la societate. A primit deja 4000 de like-uri noi în două zile. E moment perfect să mai lanseze un single. Dacă i-l scrie cineva. Acum o să spuneţi că e urât că mă uit cinic şi pragmatic la un eveniment nefericit. Un bărbat a bătut o femeie. Nu e aşa. O femeie a stat la bătaie pentru că a venit la pachet cu o existenţă lipsită de griji. Şi ea probabil vede treaba la fel de cinic. Şi probabil vede cum îi creşte popularitatea şi se bucură. Singurul ei inconvenient e că o vede cum creşte doar cu un ochi, săptămâna asta.

Şi de la spital a plecat împreună cu el. L-a iertat deja. Pentru că nu e un băiat care a bătut-o. E cariera ei muzicală. El a făcut-o. Toată cariera ei e băiatul ăla. Şi-a luat un pumn în ochi de la cariera ei muzicală. N-are cum să se despartă de cariera ei doar pentru un pumn în ochi. Ar trebui dup-aia să intre în clasa muncitoare şi să vândă la butic pe 8 milioane. Spuneţi şi voi, nu e mult mai nasol decât un pumn în ochi? Dacă aţi spus nu, înseamnă că nu aveţi mentalitate de curvă. Şi ea are. Nu e o fată abuzată pentru că nu are opţiuni şi e prinsă acolo. E o fată care preferă să fie abuzată decât să fie cetăţean obişnuit. Sigur, tipul ăla e un căcat cu ochi că o bate şi-i dă la buci când are el chef. Dar e alegerea ei. Cum aş putea să am compasiune pentru aşa ceva? Preluare www.piticigratis.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu