luni, 24 iunie 2013

Cele mai bune siteuri educaţionale

Siteurile educaţionale nu se bucură de mare succes pe intenet, dar cele mai bune dintre acestea au parte de un public de calitate.Revista Time recomandă trei dintre cele mai bune siteuri educaţionale ale anului 2013: curious.com, Forvo şi TED-Ed. 

1. Curious.com este un loc în care profesorii/instructorii/profesioniştii pot încărca un video pe orice subiect - poate fi o lecţie de chimie, dar şi una de ... dans - iar cei interesaţi pot urmări aceste lecţii. Interesant este că profesioniştii pot face bani cu acest site - unele lecţii pot fi deschise numai contra-cost. Spre deosebire de videoclipuri de pe Youtube, cele de pe curious.com sunt atent monitorizate de o echipă, iar comentariile sunt atent urmărite, pentru a evita exprimările jignitoare. 
2. Folosindu-se de clipuri audio, Forvo ne învaţă cum se pronunţă corect diferite lucruri ori nume de persoane sau companii. Siteul este foarte util celor care se pregătesc să ţină un discurs, mai ales în limba engleză. Pentru că, să recunoaştem, este jignitor să greşim pronunţia atunci când vorbim în faţa japonezilor, de pildă, şi amintim de o personalitate marcantă pentru istoria acestei naţiuni. În plus, siteul are parte şi de o interfaţă în limba română.
3. Cele mai importante momente din conferinţele TED, dar şi mii de alte materiale video educaţionale pot fi descoperite pe TED-Ed. Mai mult, ai la dispoziţie o mulţime de teste online, pentru a-ţi verifica nivelul cunoştinţelor.

                                                                                               G.D.L.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu