joi, 19 martie 2015

„2*Style” sau două domniţe de seamă ale Rivulus Dominarum

       
 Băimărenii care vizitează Biblioteca Judeţeană au parte de stil, frumuseţe, ingeniozitate şi multă culoare oferite de pictoriţele Marinela Căluşeru şi Adela David, două frumoase „domniţe” ale Băii Mari şi şcolii de pictură contemporană!
Expoziţie de pictură  „2*Style” din holul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” inaugurată în data de 18 martie, unde expun Marinela Căluşeru şi Adela David, a avut parte de un public numeros, select  şi cunoscător al fenomenului.
Au vorbit despre lucrările expuse: dr. Ştefan Mariş din partea Centrului Creaţiei, prof. Virginia Paraschiv din partea „Porţile Nordului”, Ştefan Selek din partea gazdelor, prof. Felician Săteanu şi subsemnatul.
 Un moment inedit a fost atunci când au cântat şi ne-au încăntat prof. Dragomir Ignat şi prof. Ion Profeanu. 
 Despre mai tânăra Adela David să spunem că a avut expoziţii personale sau de grup atât în ţară cât şi străinătate: Baia Mare, Borşa, Cluj – Napoca, Bucureşti dar şi în Bulgaria (  "Balcic- Fără frontiere" ), Italia (" Ex- Alt New Art " – Milano ) ori India ( Anhoki -  Hyderabad ).
Referitor la evenimentul cultural de la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” doamna Marinela Căluşeru  ( care e plecată în capitala de suflet a ardelenilor, Alba Iulia la o nouă provocare artistică ! ) mi-a declarat, în exclusivitate: „2*Style e o formă restrânsă a 4*Style. Am recurs la acest format din cauza lipsei de spaţiu expoziţional. Dar, ştii cum se zice,  tot răul spre bine, întrucât am ajuns la concluzia că e o formulă foarte bună, motiv pentru care de acum în colo nu voi merge pe grup, ci de la două până la patru persoane. Referitor la ceea ce vedeţi, este o expoziţie de pictură în diverse abordări, diferite stiluri şi culori. Mă bucur că expun alături de mai tânăra Adela David. Sper să placă publicului şi vizitatorilor, deoarece expoziţia va fi deschisă până în data de 28 martie prin amabilitatea conducerii Bibliotecii judeţene, a domnului director Teodor Ardelean!”


                                                                                               Gelu DRAGOŞ















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu