luni, 30 martie 2015

Scriitorul Ioan Cosmuţa s-a reîntors în România

Inginerul constructor Ioan Cosmuţa, autor a patru cărţi beletristice, în care scrie despre Canada, prima ţară de adopţie a lui, va împlini în 13 mai frumoasa vârstă de 76 de ani.
S-a întors cu drag în Glodul (Sălajului) natal în acest anotimp al renaşterii să-şi revadă rudele, casa părintească a tatălui său învăţător de profesie, casă care seamănă izbitor de mult cu a altui învăţător, tatăl lui Nicolae Labiş.
Harnic din fire, n-a stat degeaba în Canada şi pe unde a umblat prin lume ( în interes de serviciu! ). A venit cu o nouă carte, carte ce ne duce cu povestea în Guineea Ecuatorială, ţinut impresionant din mai multe puncte de vedere, loc unde dânsul a fost şef de şantier la un baraj hidrotehnic.
Sper să-l determin să-şi lanseze cartea şi la Baia Mare, mai exact la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, nefiind pentru prima dată în această instituţie de cultură despre care a afirmat: „Puţine biblioteci arată în lume ca aceasta, pentru că pe lângă clădirea propriu-zisă, oferta bogată, diversificată de cărţi, aici găseşti şi oameni minunaţi, adevăraţi profesionişti între ale cuvântului”. L-au onorat cu prezenţa atunci: dr. Teodor Ardelean, universitarul clujean Viorel Nodiş, poetul Ioan Dragoş, dr. Ştefan Vişovan, prof. Ion Dârjan şi mulţi, mulţi alţii.
Îi aşteptăm cu drag cea de-a cincea carte şi ştim că va avea succes cu ea pentru fluiditatea naraţiunii cât şi pentru preţiozitatea informaţiei remarcate în precedentele scrieri ale Domniei sale.
Te aşteptăm cu nerăbdare şi drag, Niţă Cosmuţa, la Baia Mare pe la începutul lunii mai!


                                                                                      GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu