joi, 11 august 2016

Comunicat ICR - Bilete la concertele-eveniment cu actul I din „Parsifal” de Richard Wagner

Biletele la concertele-eveniment cu actul I din opera PARSIFAL de Richard Wagner, din 7 și  8 octombrie 2016, în deschiderea de gală a stagiunii Filarmonicii „George Enescu", se pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român.  Abonații Filarmonicii „George Enescu" pot achiziționa bilete, în perioada 15-31 august 2016, la un preț special de 100 lei pentru un bilet. Începând cu data de 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică la prețul de 150 lei. Detalii se găsesc pe site-ul instituției: www.fge.org.ro/ro.html.

Publicul român va beneficia de două spectacole de înaltă ținută artistică, oferite de Christian Badea, cel mai important și mai cunoscut dirijor român de operă din lume și Fundația Română pentru Excelență în Muzică, în parteneriat cu Filarmonica «George Enescu» și Institutul Cultural Român. În distribuție se află artiști de renume mondial. Astfel, sub bagheta maestrului Christian Badea se vor afla și soliștii invitați Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), considerați printre cei mai mari interpreți wagnerieni din lume la ora actuală.

Alături de muzicienii Orchestrei și Corului Filarmonicii «George Enescu», vor colabora cu artiștii străini de nivel mondial și cântăreții români Marius Boloș, Liviu Indricau, Iustinian Zetea și Sidonia Nica de la Opera Națională București și Ionuț Popescu și Adrian Dumitru de la Filarmonica «George Enescu». Lor li se vor alătura Corul de copii Radio și elevi de la Liceul de Coregrafie «Floria Capsali».

Concertele-eveniment «Parsifal la Ateneul Roman» sunt un concept nou și unic în lume. Ele prezintă creația lui Wagner într-un spectacol în care publicul se află în mijlocul acțiunii și care împletește în mod firesc componentele muzicale (orchestră, cor, soliști) cu elemente de teatru complexe (lumini, decor, costume, efecte speciale vizuale și de sunet), folosind caracteristicile acustice și arhitecturale ale sălii Ateneului. De altfel, sala Ateneului în sine - o sală-monument istoric - joacă un rol esențial prin arhitectura și acustica sa unică în lume, astfel încât experiența publicului este directă și copleșitoare.

Cei 60 de membri ai corului bărbătesc cântă într-un cerc care cuprinde și publicul. Spectatorii se regăsesc astfel în mijlocul muzicii și al legendei Cavalerilor Sfântului Graal. Soliștii se mișcă liber prin sală și cântă pe scene special amenajate, ceea ce asigură o balanță de sunet perfectă cu orchestra wagneriană de 90 de muzicieni și dă publicului o perspectivă acustică și vizuală de 360 de grade. Alte două coruri, indicate de Wagner ca fiind îndepărtate de acțiune, ca și faimoasele clopote grave specifice lui PARSIFAL, se aud prin ușile deschise, din foaierul Ateneului, unde sunetul produs este reverberant și rotund prin natura architecturii clădirii, iar efectul de distanță este magic pentru publicul din sală.

Notă. Concertele cu Parsifal de Wagner din 7 şi 8 octombrie la Ateneu sunt realizate cu sprijinul financiar generos al sponsorului principal - compania KMG International.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu