luni, 8 august 2016

Efecte miraculoase ale ghimbirului pentru sănătatea ta

Cine nu a încercat ghimbir? Mai este cineva care sa nu fi simtit aroma acestei rădăcini aduse de departe şi deja devenite vedete şi la noi în ţară? Probabil că nu.
Interesant este faptul ca ghimbirul a devenit o radacina pe care o iubim tare mult. Si nu doar pentru aroma sa inconfundabila, ci pentru ca doctorii ne spun ca poseda calitati miraculoase.
Conform medicilor si nutritionistilor, ghimbirul ajuta la tratarea si prevenirea multor afectiuni.
De la obezitate, cancer, boli cardiovasculare, boli neurologice si chiar boli endocrinologice, ghimbirul poate tine loc pentru numeroase medicamente care au si efecte adverse periculoase.
Câteva dintre cele mai importante boli şi afectiuni pe care ghimbirul le tratează:
- Raceli si gripe.
- Boli bacteriene
- Boli virale
- Intoxicatii alimentare
- Balonare si flatulenta
- Senzatia de voma
- Indigestii
- Anemie
- Slabirea sistemului imunitar
- Ciuperci
- Slabiciune generala
- Apatie
- Lipsa poftei de mancare
- Obezitate
- Boli inflamatorii
Dar asta nu este tot. Ghimbirul poate face mai mult de atat. Important este sa alegeti ghimbir proaspat, sa il spalati bine, sa il curatati de coaja si sa il consumati cat mai rapid dupa ce l-ati achizitionat.
Personal, aleg ghimbirul cu radacina mai micuta. Cred ca este mai tanar si acest lucru imi da incredere ca poate avea efecte si mai puternice.
Ghimbirul se rade si se adauga in mancare, in tocanite, in sosuri, in salate sau in limonada. Se consuma cate putin, nu in exces.
Persoanele cu probleme digestive trebuie sa consulte medicul inainte de a-l consuma.
De asemenea, pentru orice boala sau afectiune, mai intai trebuie sa consultati un medic. Ghimbirul poate avea efecte pentru unii oameni insa nimeni nu ne garanteaza ca va avea si pentru noi.
Pana atunci, folositi-l pe post de condiment. Face minuni in orice mancare.
Contraindicatii ale ghimbirului:
Persoane cu inflamatii la nivelul stomacului sau al plamanilor
Femeile insarcinate (poate fi folosit impotriva greturilor si ametelilor datorate sarcinii, dar numai la recomandarea medicului, in cantitati mici si pe termen scurt)
Persoane cu pietre la fiere, datorita faptului ca ghimbirul este colagog (substanta ce favorizeaza evacuarea bilei in duoden).
Persoanele ce urmeaza sa suporte o interventie chirurgicala (este recomandat sa nu consume ghimbir cu cel putin 2 saptamani inainte de interventie)
Persoanele care sufera de diabet trebuie sa fie prudente. Ghimbirul are ca efect scaderea glicemiei si, de obicei, interactioneaza in mod negativ cu medicamentele prescrise de medic pentru diabet.Sursa Sunt Fericită
                                                                    dr. Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu