joi, 24 noiembrie 2016

Ameninţare: Clădirea Tribunalului Maramureș a fost evacuată !

Panică în rândul celor aflați în clădirea Palatului de Justiție din municipiul Baia Mare. În această dimineață, s-a dat alarma că în toaleta destinată publicului s-a găsit un pachet suspect în interiorul căruia s-ar afla o bombă. 


În jurul orei 10:00, la Tribunalul Maramureș, un cetățean a anunțat jandarmul care asigura paza clădirii cum că ar exista o bombă în toaleta din incinta instituției. În câteva minute, toată lumea a fost evacuată, iar la fața locului au fost chemați pirotehniștii, dar și jandarmi și polițiști maramureșeni. 

”În intervalul 09:30 și 10:00, în această dimineață, într-un spațiu destinat publicului, mai precis în baia destinată publicului din cadrul Palatului de Justiție, la parter, a fost găsit un obiect suspect. Nu avem o descriere clară a acestui obiect deocamdată și nici nu știm exact care este natura lui. Cert este că descoperirea acestui obiect a determinat alertarea jandarmilor care răspund de paza sediului. La rândul lor, au înștiințat organele abilitate care s-au deplasat la fața locului și au luat măsura evacuării imediate a personalului, a justițiabililor și publicului care se afla în acel moment în instanță, fie pentru că participau la ședințe de judecată, fie erau  prezenți acolo pentru alte activități”, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Maramureș, Daniela Waltner. 

Nicio persoană nu a mai fost lăsată să intre în clădire. Oamenii nu au înțeles ce se petrece având în vedere că nu li s-a spus adevăratul motiv pentru care întreaga activitate a Palatului de Justiție a fost suspendată. 

”Ne-au scos afară, pe toată lumea afară din sală”, a spus un bărbat. 

”Au scos pe toată lumea afară din sală. Nu a mai rămas nimeni. Au închis ușile, nu dau voie nimănui să intre. Sunt oameni veniți de la Sighet. Și o să vină să spună: se amână cauzele pentru data de... mai fă un drum, mai cheltuie bani. De ce nu vine cineva să spună: domnilor, reveniți la 13:00 că avem o problemă, cineva a pus o bombă aici, trebuie să”, a spus un alt bărbat. 

”Atunci unde sunt toți, cu câinii, cu toții...nu e niciunul, nu văd pe niciunul să vină. La angajații care au venit din spate, cred că, au zis: hai să mergem, că mai durează încă vreo două-trei ore și pe noi ne lasă aici”, a adăugat un alt bărbat. 

După ora 12:00 s-a permis revenirea în clădire, iar activitatea a fost reluată. Însă, la parter a fost restricționat accesul cetățenilor având în vedere că oamenii legii au încercat să ia probe pentru a reuși să identifice persoana care ar fi lăsat o bombă artizanală. Cercetările continuă pentru identificarea și prinderea persoanei suspecte. 
  
                                                                                  MARAMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu