marți, 29 noiembrie 2016

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, condamnată la 4 ani pentru favorizarea făptuitorului

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată, marţi, 29 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost achitat, decizia nefiind definitivă.
. Fosta şefă a DIICOT mai este acuzată că  l-ar fi favorizat pe milionarul Ovidiu Tender, denunţător în dosar. Bica i-ar fi acordat sprijinul afaceristului pentru a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare în dosarul Rafo-Carom. În sala de judecată, la ultimul termen, procurorul de şedinţă a cerut ca Bica să primească o pedeapsă maximă — 7 ani — pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului. DNA a cerut pedeapsa maximă şi în cazul lui Videanu, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Apărarea procuroarei Bica şi Videanu au susţinut că sunt nevinovaţi şi au cerut judecătorilor achitarea. „Anchetele penale au început la initiativa mea, şi în cazul Tender şi Videanu”, a explicat Bica.
Fosta şefă a DIICOT a făcut trimitere la alte declaraţii ale ei, potrivit cărora prim adjunctul SRI Florian Coldea i-ar fi cerut în 2013 ca „din raţiuni de securitate naţională”, legate de exploatările pe care Tender le deţine în Africa, milionarul să nu facă închisoare. „În cazul Tender am acţionat cu convingerea fermă că ma aflu în faţa unei solicitări venite din partea unei alte instituţii care a invocat raţiuni de stat”, a spus  Bica. „Am acceptat în urma presiunilor venite din partea lui Coldea, am acceptat să îmi pierd funcţia, dar nu şi libertatea”, a concluzionat procuroarea.


Sursa Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu