vineri, 25 noiembrie 2016

Invitaţie - Pământul trebuie să existe sănătos pentru stră-strănepoţii noştri!


                                                       Dragi prieteni și prietene,

Două treimi dintre animalele sălbatice care trăiesc pe Pământ vor dispărea până în anul 2020. Viața se stinge la fel de repede ca atunci când au dispărut dinozaurii – și asta pentru că omenirea a început practic să taie copacul vieții cu ferăstrăul. 

Dacă nu punem capăt acestei tragedii, s-ar putea ca fragila biodiversitate a Pământului să sufere un colaps complet, lăsând în urmă o planetă ucigător de tăcută și de nelocuit pentru oameni. Totuși, există o speranță:un plan ambițios de a proteja jumătate din planeta noastră, ca să putem trăi din nou în armonie cu propriul cămin. 

Guvernele se întâlnesc în câteva zile ca să discute modurile prin care poate fi evitată distrugerea biodiversității. Dacă ne unim și noi vocile pentru susținerea acestui plan, putem determina guvernele să oprească următoarea extincție în masă. 

Alătură-te corului global, pentru ca Pământul să nu se învăluie în tăcere


Deși punem tot mai mult la încercare capacitatea planetei noastre de a ne susține pe noi și viața, în general, totuși criza biodiversității nu ocupă un loc fruntaș pe agenda politică! Dacă suficienți dintre noi se implică acum, avem șansa de a schimba acest lucru.  

Oamenii de știință susțin că cel mai bun lucru pe care îl putem face ca să salvăm ecosistemele și 80-90% dintre toate speciile de pe Pământ este să le punem la dispoziție suficient spațiu în care să poată prospera și în care natura să-și poată folosi înțelepciunea specifică, pentru a se regenera. Planul de protecție a unei jumătăți de planetă poate părea ambițios, dar de fapt este absolut viabil și reprezintă cea mai bună modalitate de a susține rețeaua complicată a vieții. 

Dar pentru a începe în forță, trebuie să le demonstrăm chiar azi guvernelor că cetățenii lumii sunt în mod covârșitor de acord cu protecția a 50% din planetă în fața defrișărilor, a energiei murdare și a pescuitului și agriculturii industriale. Hai să începem chiar azi cu o petiție masivă ”pentru 50% din planetă", pe care să continuăm să o promovăm până când vom câștiga! 

Alătură-te corului global, pentru ca Pământul să nu se învăluie în tăcere

Pierderea legăturii cu natura este o mare dovadă de lipsă de înțelepciune din partea speciei noastre. Dar nu e totul pierdut. Avem capacitatea să devenim mai înțelepți. Încrederea noastră în schimbare a fost baza pentru crearea acestei mișcări masive și cea care a ajutat la încheierea Acordului de la Paris privind schimbările climatice. Suntem pe cale să protejăm planeta în proporție de 50%. Uniți, refacem armonia dintre omenire și natură! 

Plini de speranță, semnează: 

Iain, Lisa, Camille, Ana Sofia, Francesco, Alice și întreaga echipă Avaaz 

MAI MULTE INFORMAȚII: 

Lumea e pe cale de a pierde două treimi dintre animalele sălbatice până în 2020, avertizează un raport extins (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/radical-conservation/2016/jun/15/could-we-set-aside-half-the...

Cum ne atingem scopul? (Nature Needs Half) 
http://natureneedshalf.org/nature-needs-half/how-do-we-achieve-the-goal 

Conservare: Paharul e pe jumătate plin (Nature) 
http://www.nature.com/nature/journal/v531/n7593/full/531170a.html

A șasea extincție în masă a animalelor sălbatice ar putea avea loc în 2020, susțin experții (Nature World News)
http://www.natureworldnews.com/articles/30805/20161027/year-2020-era-wildlife-mass-extinction.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu