luni, 28 noiembrie 2016

Laura Codruta Kovesi si Darren White, fostul șef al serviciilor secrete americane, o poveste de dragoste cu de-a sila!

In plina campanie electorala, candidatul PMP de Constanta, Robert Turcescu, arunca in presa cateva fotografii care arata o legatura mai mult decat protocolara, ba chiar mai mult decat prieteneasca, intre Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, si Darren White, fost sef al serviciilor secrete americane.


“O piedica in calea uitarii: Darren White si Laura Codruta Kovesi. Stiu, aceste fotografii vor deveni virale.”, comenteaza Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook, acolo unde a postat si fotografiile. Sa nu uitam doua amanunte ale “cazului”. Primul ar fi ca Robert Turcescu, atunci in calitate de jurnalist, i-a luat un interviu, in primavara, lui Darren White, la postul sau de televiziune – Unde TV -, interlocutor pe care l-a prezentat ca “fost sef al serviciilor secrete americane”, dupa care s-a aflat ca nu era tocmai un “mare sef”. Darren White, in schimb, a fost si e foarte apropiat de “gașca lui Băsescu”, incluzand aici si sefi si adjuncti de servicii secrete de la noi, asa ca e lesne de dedus cum a obtinut Turcescu – si el ofiter acoperit al serviciilor de informatii militare – aceste poze care se doresc a fi scandaloase si interpretate in fel si chip.
Al doilea fapt ar fi acela ca despre Laura Codruta Kovesi si Florian Coldea, adjunct al SRI, circula demult in presa zvonul ca ar fi “cetateni americani”, cu cetatenie obtinuta intr-o ceremonie secreta la Ambasada SUA de la Bucuresti in 2014. Faptul ar fi explicat ca in caz “de avarie”, cei doi sa poata fi extrasi din tara de serviciile speciale, conform legislatiei americane. Aceasta informatie nu s-a dovedit a fi adevarata pana la aceasta ora, desi este evident ca Laura Kovesi si Florian Coldea sunt puternic sprijiniti – sau, ma rog, pana la aceste alegeri de peste ocean, au fost – de CIA si NSA, cu dispensa speciala de la Casa Alba. In acest caz, apropierea lui Darren White de Laura Codruta Kovesi, care intr-o fotografie se si sprijina tandru pe umarul acestuia, ar fi perfect explicabila. Ciudat, insa ca White avea inca din vremea aia dosar la DIICOT (la un  procuror agreat de Kovesi de cand era procuror general al României) si facea afaceri cu firme ale lui Adrian Sarbu (cu dosar stufos la DNA!).
Ciudat e ca in interviul pe care i l-a acordat lui Robert Turcescu, Darren White ataca puternic sistemul de justitie din România, ba chiar si DNA, acuzand ca dosarele acestei institutii au o puternica incarcatura politica, fiind la comanda unor forte exterioare, chiar indicand spre SUA, spre Casa Alba si prin intermediul serviciilor secrete americane. Cu o asemenea informatie fireste ca se pune intrebarea cand au fost facute pozele? Evident, iarna! dar in ce an, sau mai bine zis in epoca Băsescu? Atunci cand White isi facea veacul prin România dandu-i sfaturi lui Traian Basescu si “filandu-l” pe Coldea? Sau dupa ce Băsescu si-a terminat madatul, pana cand White s-o puna la zid pe Kovesi? Raspunsul pare ca “inainte”, adica atunci cand si Kovesi juca dupa cum i se canta de la Cotroceni, unde Darren White se simtea ca acasa!
White a atacat-o pe Kovesi din martie 2016, in acel interviu. Dar cu trei luni mai devreme, in 22 decembrie 2015, el parea chiar “indragostit” de Kovesi, despre care spunea intr-un alt interviu: “Ştiţi, ar trebui să facem două lucruri: întâi ar trebui să avem un tablou corect al performanţei doamnei Kovesi şi apoi ar trebui să ne întrebăm cu cine o înlocuim şi de ce? Care sunt opţiunile? Pentru că cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla e să o înlocuieşti pe Kovesi cu cineva care e mai puţin agresiv, mai puţin inteligent, mai puţin determinat şi care să nu fie obiectiv în lupta pentru prinderea corupţilor. Poziţia de şef al DNA e importantă, deoarece România e sufocată de corupţie”. E posibil, deci, ca pozele sa fie din decembrie 2015, de Ignat, de la o “pomana porcului”!
UPDATE: Pana la urma, Robert Turcescu a revenit cu o noua postare care pare sa faca lumina asupra momentului cand au fost surprinse aceste imagini de colectie, intr-un spatiu atat de idilic: “Later edit: Darren White imi spune ca pozele sint facute in 2010, linga Sibiu, dupa o conferinta pe Cybercrime”, adauga Turcescu pe pagina sa de Facebook. La acea vreme, daca e sa dam crezare aceastei informatii, Kovesi era procuror general al României, functie pe care a avut-o pana in 2012.


Sursa: Ziua News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu