luni, 19 februarie 2018

Postul Paştelui 2018 a început. Ce nu ai voie să faci în următoarele 40 de zile!



Postul Paștelui 2018 (Postul Mare) a început luni, 19 februarie și durează până în data de 7 aprilie. În 2018, Paștele ortodox pică duminică, 8 aprilie. Paștele catolic va pica pe 1 aprilie, anul acesta.

Postul Paștelui durează 40 de zile, fiind cel mai lung din an. La această perioadă se adaugă și Săptămâna Patimilor (Săptămâna Mare). Perioada postului este una deosebit de important pentru credincioși, care trebuie să se curețe atât sufletește, cât și trupește.

Perioada aceasta amintește de postul celor 40 de zile ținute de Mântuitor înainte de începerea activității sale Mesianice. Din această cauză, Postul cel Mare mai poartă numele de Paresimi.

În vechime, mai exact la finalul celui de-al treilea secol, Postul Mare a fost împărțit în două perioade: Postul prepascal, (Postul Paresimilor – care ținea până în Duminica Floriilor) și Postul Paștilor (Postul pascal), cu durată de o săptămână. Sinodul ecumenic de la Niceea (325) a adus și stabilirea actuală a duratei Postului Paștelui.


În perioada aceasta de 40 de zile este interzis consumul de carne sau de lactate. Mai mult decât atât, creştinii trebuie să se reţină de la anumite gânduri necurate, pofte, petreceri, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoţit de postul sufletesc. 
Sursa Realitatea TV
                                                                              Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu