marți, 27 februarie 2018

PSD creşte odată cu salariile şi pensiile

Numele de cod al guvernului PSD este „creştem” şi „vor creşte”. PSD are în fond o politică foarte simplă, dar nu chiar simplistă. Promite că va creşte salariile şi pensiile. În rest, Dumnezeu cu mila. Corect social era să crească doar salariile şi pensiile mici. Cele mai mari creşteri au fost la demnitari, miniştri şi parlamentari, la directori şi şefi de tot soiul. PSD nu-i interesat de consecinţe.
Nu contează că după săltarea salariilor, ba chiar imediat după promisiunile de creşteri de salarii şi pensii toate preţurile au explodat. Preţurile au ţinut pasul cu promisiunile guvernului.
Conducându-se după principiul „mai mulţi bani, preţuri mai mari”, marile companii au urcat preţul la carburanţi, la energia electrică, la gaze. Pe seama consumului, datorat creşterii salariilor, s-au scumpit produsele alimentare, cea mai mare parte importate. Odată cu devalorizarea leului, dar şi cu inflaţia, a crescut, în lei, materia primă. Şi aceasta adusă în mare parte din străinătate.
Folosită ca argument, creşterea economică, după cum spun specialiştii, bazată pe consum, s-a întors ca un bumerang împotriva economiei, iar cetăţeanul de rând a devenit o victimă colaterală. Intrat în spirala promisiunilor, PSD, prin vocea blândei şi nevinovatei şefe a guvernului, anunţă o nouă creştere.
A anumitor salarii din 1 martie, precum şi a pensiilor. În aceste condiţii cum să te baţi, politic şi electoral, cu un astfel de partid? Despre PSD se spunea că este o uriaşă maşinărie electorală. Este chiar mai mult decât atât. Este o maşinărie electorală ocultă. Instrumentul său este banul. Cineva a observat că de la guvern lipsea steagul Uniunii Europene. Nu este nevoie de el.
Noul simbol este bancnota pe care o flutură în faţa cetăţeanului momit zi de zi cu promisiuni de creşteri a salariului şi pensiei. Preţurile se vor opri vreodată din creştere? Anul trecut s-au înfiinţat comisii, la Ministerul Energiei şi la Parlament, care urmau să verifice „oportunitatea majorării energiei electrice”. S-a întâmplat ceva? Nimic.
Mult mai utile, politic şi electoral, sunt comisiile de anchetă parlamentară având ca subiect SRI şi DNA, cele două entităţi ale sinistrului Binom. PSD, susţinut de ALDE, şi-a creat câmp de manevră politică şi electorală prin platforma promisiunilor de creştere a salariilor şi pensiilor şi prin ignorarea totală a consecinţelor economice.
Stors de vlagă prin creşterea taxelor şi impozitelor, prin lipsa de predictibilitate, mediul economic este timorat. Nu ştii ce va fi mâine, dar peste un an sau doi. Nu se mai lucrează. Banii de investiţii sunt direcţionaţi de guvern spre salarii şi pensii. Pentru că de aici vin voturile, din promisiuni vine procentul mare în sondaje.
Poate fi învinută opoziţia că nu face nimic, că nu ia contramăsuri, nu se coalizează în faţa acestui adevărat pericol public pentru naţiune în care s-a transformat guvernul PSD-ALDE? Preşedintele poate fi acuzat că nu face nimic?
PSD le-a aruncat un os. Propunerea de revocare a şefei DNA are menirea de a sustrage atenţia opiniei publice de la problemele de ordin economic şi social. În umbra protestelor, a dezbaterilor explozive, PSD-ALDE îşi continuă campania electorală bazată pe „creştem şi vom creşte salariile şi pensiile”.
PDL s-a autodesfiinţat pentru că nu a mai rezistat în faţa acuzaţiei că a tăiat salariile. PSD a învăţat lecţia şi nici dacă va crăpa ţara nu va da înapoi. Drept consecinţă, PSD creşte odată cu creşterea salariilor şi pensiilor. Între PSD şi creşterea salariilor s-a format o relaţie ca de la plantă la parazit. Degeaba cresc salariile. Dacă parazitul suge toată seva până la urmă planta rămâne pipernicită.

Autor: Dumitru Păcuraru

Sursa: Informaţia zilei de Maramureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu