vineri, 28 septembrie 2018

Comunicat de presă

28.09.2018



Conferința TransLogistică EXPO, ROMÂNIA 100

            Deputatul PSD Marius Sorin Bota în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților a participat, săptămâna aceasta, la Conferința Inaugurală TransLogistică EXPO, ROMÂNIA 100 – Transport și Relații Comerciale Internaționale.
            În cuvantul luat, acesta a subliniat faptul că firmele de transport și operatorii de logistică din transporturi sunt ”forța motrică” a economiei transporturilor care, din păcate, din cauza nerespectării angjamentelor noastre de integrare europeană cu privire la rețeaua de cale ferată modernizată și rețeaua de autostrăzi, care în acest moment este mult întârziată față de calendarul convenit cu Uniunea Europeana la momentul integrării, sunt primii care au fost afectați în această industrie și, pe  cale de consecință, întreaga economie românească ce are costuri de transport și logistică mai mari decât ar fi normal.
            ”Îmi exprim de speranța că, într-un orizont de timp cât mai scurt posibil, aceste întârzieri vor fi recuperate. Din păcate, cea mai mare pierdere pe acest segment a fost și este cauzată de principala poartă maritimă din partea estică a Europei, Portul Constanța, care a rămas în întârziere cu investițiile și care are costuri de operare foarte mari, ce se răsfrâng asupra operatorilor portuari prin adăugarea lor la tarife. Acest lucru se reflectă anual cu o pierdere a traficului de mărfuri prin Portul Constanța, din zona Orientului Apropiat și al Asiei, de 50% din cantitatea de marfă care ar fi putut intra în mod normal în Europa prin acest port. Astfel, din păcate, aceste mărfuri nu mai sunt impozitate și taxate în România și nu mai sunt transportate și operate logistic de operatorii din România. Sper ca într-un orizont de timp foarte scurt să se ia măsurile necesare pentru ca acest trafic de mărfuri să revină prin Portul Constanța. Vorbim aici de peste 6,5 milioane tone de marfă ce înseamnă peste 1 miliard de euro, bani care nu mai intră în țara noastră”, a punctat deputatul Bota.

Cabinetul deputatului


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu