vineri, 28 septembrie 2018

Referendum cu radical

Nu cred, deși am stat mult să mă gândesc că am fi avut nevoie de acest referendum.
Și e foarte simplu de ce. Pentru că, inclusiv prin constituție este definită demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dar asta fără a neglija, bineînțeles valorile morale.

Conduita socială te obligă, asta dacă ești un om integru, bineînțeles, să îți respecți aproapele. După această emancipare socială și promovare a tuturor nonvalorilor, a nenumăratelor încercări de discreditare a instituției Bisericii, indiferent de confesiunea ei, modificarea constituției pentru a definii că familia trebuie să fie formată dintr-un bărbat și o femeie mi se pare o chestie josnică, asta din momentul în care așa ceva e absolut firesc.

Nu cred și nu pot să accept că se vrea modificat si dexul, loc în care termenul familie este definit clar.

Această dezvoltare a societății care poate ne depășește în gândire, cum că doi bărbați sau două femei ar putea, ar vrea să întemeieze o familie, sincer, este puțin peste orice limită a normalității.

Am văzut acuze cum că Noua Dreaptă și interesele rusești au pus la baza acest referendum, că Dragnea vrea să câștige electorat pentru a scăpa de pușcărie. Efectiv, ar trebui să fie doar un exercițiu simplu de gândire, de a face diferența între o chestie absolut normală și între cea mai mare aberație a mileniului.

Nu am nimic împotriva legăturilor pe care le au aceste persoane. Nu le neg dreptul de a avea aceste relații. Nu le contest drepturile, nu le acuz. Dar nu pot să fiu de acord ca pentru nici o minoritate să fie modificată o chestie generală.

Ca și concluzie, referendumul este sub semnul radicalului, din cel puțin două motive. Primul ar putea fi, utilizarea baniilor pentru alte câteva sute de cauze care chiar ar fi avut nevoie de acești bani, iar al doilea, la fel de important, serios, trebuie stipulat în lege ce este familia?

În ce lume trăim dacă trebuie să ne spună legea chiar și ce este moral, normal, creștinesc?!

 Ionică Armanca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu