vineri, 28 septembrie 2018

Record de lectură la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT)


 Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) sărbătoreşte Centenarul Marii Uniri printr-un eveniment inedit: Marea Lectură.

Sâmbătă, 6 octombrie 2018, ora 10.00, cărţile vor prinde glas în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca: aşteptăm 10.000 de cititori să ni se alăture într-o tentativă oficială de intrare în GUINNESS WORLD RECORDS. Un adjudecător al GUINNESS WORLD RECORDS va fi alături de noi pentru a verifica momentul în care Clujul ar putea obţine noul titlu GUINNESS WORLD RECORDS la secţiunea „Most people in a reading relay”*.
Cartea din care se va citi este Eminescu, „100 de poeme alese”, publicată special pentru acest eveniment de Editura Şcoala Ardeleană într-un tiraj de 10.000 de exemplare, care vor fi dăruite participanţilor la Marea Lectură.

Iată regulamentul de participare:

1. Toţi participanţii trebuie să citească din aceeaşi carte.
2. Participanţii trebuie să stea în rând sau într-o formaţie care facilitează citirea materialului de o manieră fluentă şi coerentă.
3. Prima persoană trebuie să citească fragmentul unu, a doua persoană din rând, al doilea, şi aşa mai departe.
4. Pauzele între cititori nu trebuie să dureze mai mult de 10 secunde. Orice pauză mai mare de 10 secunde înseamnă că încercarea s-a terminat în acel moment.
5. Toţi participanţii trebuie să ştie ce fragment citesc înainte de începerea încercării. Fragmentul este indicat de către organizatori.
6. Fiecare persoană trebuie să citească numai un fragment.
7. Dacă o persoană citeşte fragmentul greşit, atunci numărul care îi corespunde va fi eliminat din totalul final.

Toţi participanţii se întâlnesc în Piaţa Unirii la ora 10.00, când fiecare va primi cartea cadou şi câte o brăţară cu un număr care indică ordinea în care urmează să citească. Se vor forma grupuri de câte 50 de persoane organizate de către echipa FICT.
Toţi participanţii vor fi număraţi de către adjudecătorul GUINNESS WORLD RECORDS, precum şi de către o firmă de audit independentă.
Vă invităm să punem încă o dată Clujul pe harta lumii şi să-l transformăm într-un Oraş al Cărţilor şi al Cititorilor!


NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu