duminică, 30 decembrie 2018

11 concerte în 11 locații oferite de Paula Seling și Ducu Bertzi în cadrul evenimentului ”Crăciun în Maramureş”


 În cadrul evenimentului ”Crăciun în Maramureș” ajuns la a X-a ediție s-au desfășurat acțiuni multiple atât la Muzeul Satului din Baia Mare, cât și în alte locații din cele patru regiuni etnografice ale județului Maramureș: Țara Codrului, Țara Chioarului, Lăpuşul Românesc și Maramureşul Voievodal.
Cu prilejul acestei manifestări desfășurate sub egida Consiliului Județean Maramureș, renumiții artiști maramureșeni, Paula Seling și Ducu Bertzi au colindat alături de maramureșeni, într-un turneu neuitat de Crăciun. Aceștia ne-au dovedit, încă o dată, că indiferent unde pleci in lumea mare sufletul îți rămâne acasă, Maramureș, la aceste locuri de basm unde mereu te întorci cu drag și dor. Asta au făcut și acești doi mari artiști atunci când au răspuns propunerii de a oferi concerte de colinde în mai multe zone din Maramureș, în preajma Crăciunului.
Sub egida evenimentului “Crăciun in Maramureș”, organizat de Consiliul Județean, Paula Seling și Ducu Bertzi au cântat și au încântat sufletele maramureșenilor de la un capăt la altul al județului.
Colindele acestora au răsunat în întreg Maramureșul, între 22 și 27 decembrie 2018, încălzind sufletele tuturor celor prezenți. 11 concerte au oferit artiștii noștri în 11 locații din frumosul nostru județ, în intervalul 22 – 28decembrie 2018, în Ulmeni, Baia Mare, Târgu Lăpuș, Șomcuta Mare, Ocna Șugatag, Borșa, Vișeu de Sus, Săpânța, Seini, Botiza și Sighetu Marmației.
La fiecare dintre reprezentațiile care au avut loc în aceste zile de sărbătoare, cei doi artiști au fost primiți cu ropote de aplauze și cu multă bucurie de spectatorii care, sfidând frigul și vremea neprielnică, au urmărit cu inima deschisă fiecare concert extraordinar de colinde. Artiștii maramureșeni au făcut referire la originile lor şi au oferit spectatorilor colinde tradiţionale, dar şi câteva compoziţii originale ce i-au consacrat în cariera muzicală.


                                                                                       CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu