luni, 31 decembrie 2018

PF Daniel este ”Omul anului” în 2018. BOR este cea mai serioasă instituție din România


 Publicația ”România liberă” a considerat că Patriarhul României este cel care merită să fie desemnat ca „Omul anului“ în 2018, an în care românii au celebrat Centenarul Marii Uniri. Nominalizarea de către prestigiosul cotidian a PF Daniel ca și ”Omul anului” de Centenar este o recunoaștere firească și morală. Bănuiesc că noua conducere a publicației coordonată de către excelentul editorialist patriot Iulian Capsali a avut un rol major privind această nominalizare. Și când s-au împlinit o sută de ani de la Marea Unire tot biserica ortodoxă a avut cel mai mare rol în marcarea cum se cuvine a Centenarului. S-a dovedit încă o dată că BOR sub bagheta lui PF Daniel este cea mai serioasă și profesionistă instituție din România. BOR a organizat cele mai ample manifestări cultural-artistice și editoriale dedicate Centenarului. Biserica ortodoxă a canalizat energiile românilor în evocarea evenimentului astral de la 1 decembrie 1918. Nicio altă instituție din țară nu a reușit să facă nici măcar un sfert din ce a realizat BOR pentru Centenar. Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului este emblema României centenare. Guvernul nu a fost în stare să facă nici măcar cei o sută de kilometri de autostradă pe care i-a promis. Realizarea Catedralei Mântuirii Neamului nu este numai o impresionantă realizare spirituală dedicată eroilor neamului și jertfei neamului pentru unitate și libertate, ci și o fascinantă construcție inginerească 100% românească. De acum încolo se va vorbi de PF Daniel ca de ctitorul Catedralei Naționale, așa cum se spune de împăratul Iustinian care a construit Sfânta Sofie din Constantinopol. Titlul acordat de ”România Liberă” Preafericirii sale Daniel este binemeritat.
Pe lângă vocația de constructor, BOR o are și pe cea de patron al așezămintelor sociale și medicale făcând concurență serioasă Ministerului Sănătății. În cadrul Bisericii Ortodoxe Române s-au cheltuit 110.782.632 lei (peste 24 de milioane de euro) pentru acțiuni sociale și filantropice, arată un raport al Consiliului Național Bisericesc semnat de Patriarhul Daniel, informează agenția Basilica. În această sumă nu intră cheltuielile privind o mulțime de activități caritabile ale parohiilor și mănăstirilor în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor, care nu au fost cuantificate financiar și, ca atare, nici raportate sistematic centrelor eparhiale. Patriarhia Română a desfășurat un parteneriat cu două lanțuri de hypermarketuri, datorită căruia s-au donat bunuri în valoare de 1.050.000 de euro. Campania „Donează sânge! Salvează o viață” a Patriarhiei Române a adus 8.500 de persoane în centrele de colectare a sângelui din toată țara, precizează raportul citat de agenția Basilica. Prin intermediul campaniei „Sănătate pentru sate”, 7.800 de persoane au beneficiat de asistență medicală de specialitate în mod gratuit. În 2017, numărul centrelor și așezămintelor sociale ale Bisericii a crescut la 779, de la 718, câte existau cu un an înainte, arată documentul. Dintre acestea, 40 sunt instituții ce oferă servicii medicale, gratuite sau compensate, după caz și farmacii. În Patriarhia Română funcționează în prezent un număr de 194 unități cu activitate în domeniul patrimoniului bisericesc mobil, din care 131 sunt muzee și colecții muzeale, iar 63 sunt centre de ocrotire a patrimoniului.În cadrul așezămintelor sociale au primit asistență 93.555 beneficiari, după cum urmează: a) 34.691 copii din așezămintele sociale ale Bisericii, dar mai ales din familii sărace și fără posibilități de întreținere, sau cu părinții aflați la muncă în alte țări; b) 5.918 persoane cu dizabilități, cu deficiențe de vorbire, vedere și auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependențe, persoane infectate cu HIV/SIDA; c) 22.662 persoane vârstnice din așezămintele de protecție socială bisericești, din centrele sociale de tranzit și adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonați de familie și care prezentau grave probleme de sănătate; d) 29.412 șomeri, adulți în dificultate, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței familiale, deținuți eliberați, victime ale calamităților naturale; e) 872 persoane din alte categorii. În ultimii șase ani, Biserica Ortodoxă a cheltuit peste 125 de milioane de euro cu acțiunile sociale, preciza agenția Basilica.
Biserica, ca o comunitate a clerului și credincioșilor, a realizat aceste lucruri deosebite pentru că are în frunte pe PF Daniel, care se dovedește un foarte bun și iscusit manager. Sunt sigur că PF Daniel ar fi un mult mai bun și mai eficace premier, care să știe să gestioneze resursele țării, decât incompetenți ca Dăncilă sau Cioloș, uneltele oligarhiei autohtone sau ale multinaționalelor. Țara are nevoie de oameni de stat asemeni Patriarhului, care prin viziune să ofere României un spirit constructor. Cu un om patriot și vizionar precum PF Daniel în fruntea guvernului, România ar fi avut astăzi autostrăzi și trenuri de mare viteză, precum și spitale moderne așa cum sunt cele patronate de BOR. PF Daniel a dovedit în 2018 că Biserica e mult mai bună să gestioneze resursele decât instituțiile statului, iar funcționarii patriarhali nu fură. BOR unește România, guvernul și președinția, din păcate, dezbină națiunea în lupte sterile, care aruncă țara noastră în ghearele iridentei și a intereselor multinaționalelor lacome.

Autor: Ionuț Ţene
Sursa: NapocaNews


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu