luni, 17 februarie 2020

Ce au în comun ministrul Culturii, Constantin Brâncuși și Irina Rimes?

Cântăreața Irina Rimes a fost desemnată ambasadoarea Zilei Naționale „Constantin Brâncuși”. Din afirmațiile făcute la întâlnirea cu presa a rezultat că Ministerul Culturii și artista nu au stabilit o strategie clară cu privire la promovarea zilei dedicate lui Brâncuși.


Întrebat de ce a optat pentru Irina Rimes, ministrul Bogdan Gheorghiu a declarat că artista are peste 600.000 de urmăritori pe Facebook și Instagram.
Cine este Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii?
Ministrul Culturii a urmat cursurile Universității Ecologice București – Facultatea de Arte- Actorie. A fost realizator de emisiuni de televiziune și radio și managerul unui radio din Rădăuți. În anul 2002 a deschis stația locală de televiziune OTV Suceava. În 2005 a pus bazele postului TV Rădăuți, unde ulterior a fost manager. În anul 2007 a deschis postul regional de televiziune Bucovina TV, unde a fost realizator, director de programe, manager și proprietar al postului. În anul 2016 a fost ales în Camera Deputaților pe listele PNL Suceava. La finalul anului 2019 a ajuns ministrul Culturii în guvernul Orban.
Cine este Irina Rimes?
Irina Rimes are 28 de ani și este din Republica Moldova. Din 2018, Irina Rimes este unul din cei patru antrenori ai emisiunii ‘Vocea României’, difuzată pe ProTV.
Ce treabă are Constantin Brâncuși cu acești doi cetățeni?
În aparență nu are, dar se pare că domnul Bogdan Gheorghiu, în dulcele stil OTV își dorește să șocheze, să ajungă prin orice mijloace în atenția publicului. Practic, acest proiect s-a născut din dorința de senzațional a ministrului care se simțea nebăgat în seamă.
Alegerea Irinei Rimes este nefericită, mai ales că aceasta declara: „Eu sunt mai mainstream. De mică am știut de Coloana Infinitului și m-a fascinat. Am fost la Târgu Jiu, am vizitat unele dintre lucrările domnului sculptor.”
Totuși, ministrul este încântat de scandal: ”Acum toată lumea discută despre eveniment și despre Brâncuși / Probabil că un milion de tineri care erau virgini într-ale lui Brâncuși vor afla acum de existența sculptorului”.
Lăsând la o parte modul în care-l tratează actualul ministru al Culturii pe Constantin Brâncuși, trebuie spus că România în ansamblul ei l-a tratat prost. Comuniștii nu au acceptat moștenirea lăsată de sculptor, monumentele de la Târgu Jiu zac în mizerie și nepăsare, iar campania Cumințenia Pământului a fost un eșec răsunător.
Faptul că-i lăsăm pe cei care ne conduc să-și bată joc de valorile noastre este în mare parte vina noastră. Facem glume pe Facebook și râdem de Gheorghiu și Rimes, dar nimeni nu se revoltă. Râdem și ne vedem de treabă.
Autor: Alexandru David

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu