luni, 24 februarie 2020

Simona Halep a castigat dramatic finala turneului de la Dubai



 Simona Halep a castigat, sambata seara, 22 februarie,  pentru a doua oara in cariera (prima oara in 2015) turneul de la Dubai, dupa o finala complicata cu Elena Rybakina. Tenismena noastra, cap de serie numarul 1 la turneul din Emiratele Arabe Unite, s-a impus in trei seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6 (5).

Asa cum ne-a obisnuit la turneul de la Dubai, sportiva aflata pe locul 2 in ierarhia WTA a turat mai greu motoarele si primul set a mers in contul tenismenei aflata la cea de-a patra finala din acest an.
Dupa un dialog cu Artemon Apostu-Efremov si cu o alta motivatie, Simona si-a crescut mult nivelul jocului in setul doi, in timp ce serviciul Rybakinei n-a mai functionat la fel de bine ca-n primul act. Simona s-a impus cu 6-3, astfel ca finala mergea in decisiv.
Simona si Elena au continuat sa ofere un tenis de mare calitate si numai tie-breakul a putut sa le desparta. Fostul lider WTA nu s-a pierdut in momentele importante si a reusit sa castige cel de-al 20-lea turneu din cariera.
Pentru Elena Rybakina e cea de-a treia finala pierduta in acest an, insa forma aratata de jucatoarea in varsta de 20 de ani e de-a dreptul impresionanta.
696.800 de dolari va primi Simona Halep pentru victoria de la Dubai.

Simona Halep a oferit prima reactie dupa ce a castigat turneul de la Dubai

Tenismena noastra a tinut s-o felicite pe adversara din finala, Elena Rybakina, careia ii prevede o cariera de top.
"Sunt emotii nebune. A fost un meci mare si trebuie s-o felicit pe adversara mea. E tanara si are multi ani in fata pentru a juca astfel de tenis. Mult noroc si felicitari pentru acest meci", a spus Simona.
"A servit foarte bine si a trebuit sa lupt din greu. Am dat totul si acum sunt epuizata. Am crezut ca termin la 6-5, dar am fost prea increzatoare. Am dat tot ce am mai bun in aceasta finala. Intodeauna e o saptamana frumoasa in Dubai", a adaugat tenismena română.
                                                                    
                                                                                                           Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu