joi, 27 februarie 2020

Baia Mare invadată de ţigani!



Din capul locului vreau să vă spun că nu sunt rasist, nu sunt ateu, sunt un om cu frică de Dumnezeu şi milos, dar ce se întâmplă în Baia Mare a ultimelor luni de zile, e de nedescris! La intrarea în Baia Mare, „poarta” de identitate a oraşului „Râul Domniţelor”, adică la Autogara care arată la fel ca şi Casa de cultură sau la „Cuibul salamandrelor” mă refer la Gară C.F.R. este plin de AUROLACI violenţi, drogaţi, nespălaţi cu lunile de zile, care cerşesc şi te deranjează, tu omule de rând, care merge sau vine de la serviciu, aşteptând mijlocul de transport în comun. Mirosurile sunt insuportabile, un amestec de alcool ieftin, vărsături, urină, aurolac, miros natural de rrom nespălat din vară în fântâna arteziană!
Mai multi cetăţeni din „Cartierul HATVAN”, ne-au contactat spunându-ne păsurile lor, din care spicuim câteva:
Vasile I.,  strada Granicerilor ne-a semnalat faptul că în cartierul Vasile Alecsandri, pe spaţiul verde, proprietarii de patrupede îşi scot la aer animalele şi nu curăţă după câini.
Mirela B., str. Macului, spune că  băncile din staţiile mijloacelor de transport în comun, dar şi cele din parcuri sau din faţa magazinelor s-au transformat în adevărate “terase” de socializare pentru rromi, puncte de întâlnire pentru a pune la cale noi furturi de pe autobuzele URBIS sau din locuinţele celor plecaţi la muncă în străinătate. Nici în aceste cazuri sesizate, tot de către băimăreni, angajaţii invizibili ai Poliţiei Locale nu au luat vreo măsură.
Marcel V., zice că lângă Profi, tot din cartierul Vasile Alecsandri, este un spaţiu verde, unde doar câinii fără stăpân se plimba, fiind un pericol pentru copii, fie de români sau de ţigani. Nu vezi o patrulă în zonă, deşi incidente s-au întâmplat şi anul trecut şi în iarnă.
Claudia A., afirmă că rromii umblă în grupuri mari, înjură, aruncă mizeriile pe jos, în special seminţele de floarea soarelui iar dacă îi atenţionezi rişti să primeşti şi o mamă de bătaie. Pur şi simplu ai nevoie de bodyguard atât pe numărul 4 cât şi seara când vii de pe schimbul 2.
La final, se pune o întrebare către primarul urbei, domnul economist dr. Cătălin Cherecheş, aceşti rromi după ce i-aţi mutat de pe Craica, pe GRATIS în apartamentele şi garsonierele de la Phoenix RESPECTĂ CURĂŢENIA, ORDINEA şi LEGEA ?! Că dacă nu este aşa, degeaba cheltuiţi banii publici (deci nu ai dumneavoastră,ci ai băimărenilor oneşti) - cu aceşti oameni inadaptabili, certaţi cu bunul simţ şi perceptele biblice, într-un cuvânt cu aceşti barbari, care pe unde trec vandalizează, înjură, ameninţă, scuipă, lovesc!!! Considerăm că s-a ajuns prea departe şi trebuie luate măsuri ferme, legale, până nu se întâmplă vreo nenorocire şi mai mare ca cea de la Spitalul Judeţean. Acest lucru vă este cerut de băimărenii care v-au votat şi au avut încredere în capacitatea dumneavoastră  de a conduce şi dezvolta urbea în care trăim!
                                                                                         VeDeM.&Observator

Un comentariu:

  1. Pe Kake il intereseaza doar voturile! Asa ca nu va asteptati sa rezolve ceva cu rromii si aurolacii din Baia Mare, care aduc multe deservicii imaginii judetului Maramures! Si inca ceva, ce se mai aude cu strandul, stadionul, casa de cultura, cinematograful? Parca am fi la Cernobal...Dar cu Parcul industrial? Oare de aceea ii zic mai nou Pinochio?!

    RăspundețiȘtergere