miercuri, 26 februarie 2020

Consiliul Județean va asigura fondurile necesare pentru pregătirea spațiilor de carantinare din Maramureș



 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință miercuri, 26 februarie 2020, pentru a discuta măsurile care se impun în situația în care noul coronavirus (COVID-19) ar urma să fie identificat și la cetățeni care domiciliază în Maramureș, chiar dacă la nivelul județului nu a fost raportată nicio îmbolnăvire. Mai mult, până miercuri, la ora 15.00, în România nu a fost confirmat niciun caz de infectare.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a participat la această întâlnire, asigurând reprezentanții CJSU că instituția județeană va aloca fondurile necesare pentru spațiile de carantinare pregătite în cazul în care situația o va cere. Astfel, Consiliul Județean Maramureș va acorda, din bugetul propriu al instituției, sumele necesare pentru serviciile de utilitate publică, curățenie și materiale dezinfectate necesare în astfel de cazuri.
”Facem un apel la calm, asigurând maramureșenii de faptul că județul este pregătit să gestioneze orice situație referitoare la posibilitatea apariției unor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, atât prin măsurile stabilite în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, cât și prin cele luate la nivelul unităților spitalicești din subordinea Consiliului Județean Maramureș, respectiv Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie.
Totodată, vom asigura toate fondurile necesare solicitate de CJSU Maramureș, pentru ca spațiile de carantinare din județ să aibă cele mai bune condiții de cazare și tratament. Maramureșenii trebuie să știe că suntem pregătiți să facem față oricărei situații”, a conchis șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
                                                                                           CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu