sâmbătă, 27 ianuarie 2024

Acțiune pe linia combaterii apelării la mila publicului desfășurată în Baia Mare


În perioada 19-23 ianuarie 2024, efectivele Poliției Municipiului Baia Mare, în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș, Poliția Locală, angajați ai unei societăți comerciale responsabilă pe linia transportului public și din cadrul Direcției Asistență Socială Maramureș, au acționat pe raza municipiului Baia Mare, în vederea creșterii siguranței cetățenilor atunci când călătoresc cu mijloacele de transport în comun, precum și combaterea fenomenului de apelare la mila publicului.

Au fost efectuate 12 controale și legitimate peste 100 de persoane.

Polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale pentru constatarea unor abateri prevăzute de Legea nr. 61 din 1991 Republicată, privind apelarea la mila publicului și, totodată, 15 sancțiuni contravenționale care intră în sfera de competență a Legii nr. 92 din 2007 aplicate persoanelor care au circulat cu mijloc de transport în comun fără a avea bilet de călătorie. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 24.000 de lei. De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune privind folosirea unui minor în scop de cerșetorie, faptă prevăzută de art. 215 din Codul Penal.

În urma activităților desfășurate polițiștii au identificat și transportat la azilul de noapte din Baia Mare, 30 de persoane fără adăpost.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu