sâmbătă, 27 ianuarie 2024

Australian Open! Sabalenka, fără set pierdut în competiție, a câștigat la pas finala!

 


Aryna Sabalenka (25 ani) a cucerit titlul la Australian Open 2024!
Jucătoarea din Belarus a învins-o în finală pe Qinwen Zheng (21 ani), în două seturi, scor 6-3, 6-2.
La scurt timp după ce s-a încoronat campioană la Australian Open, Sabalenka a ținut un discurs în cadrul căruia s-a emoționat. Campioana de la Melbourne a avut un mesaj pentru organizatori, familia sa, dar și pentru susținătorii ei.
„Vă mulțumesc mult pentru că ați fost aici și pentru ce ați făcut pentru noi. Felicitări adversarei. A demonstrat că e greu într-o finală. Știu sentimentul, nu e ușor. Cred că o să încep să plâng. Sunt foarte mulți oameni care au făcut acest turneu să existe. Le mulțumesc din nou. Sper ca discursul meu să nu sune ciudat. Am uitat ce voiam să zic.
Fără voi, nu puteam să ajung aici niciodată. Știu că repet asta la fiecare discurs, dar nici voi v-ați putea să fiți aici fără mine. Familia mea de obicei câștigă meciuri. Vă iubesc foarte mult și tot ce fac, o fac pentru voi. Cum să nu menționez și suporterii. Voi faceți locul special pentru mine. Vă mulțumesc frumos și sper ca la anul să se întâmple din nou.”, a declarat Aryna Sabalenka pentru eurosport.ro.
Jucătoarea din Belarus și-a apărat titlul cucerit anul trecut la Melbourne și a ajuns astfel la două trofee de Grand Slam câștigate la simplu. Sportiva din Belarus a ratat nu mai puțin de 4 mingi de meci înainte de a închide partida, după o oră și 16 minute.
În vârstă de 25 de ani, Aryna Sabalenka a reușit o performanță remarcabilă: nu a pierdut niciun set la Australian Open 2024.
De asemenea, Sabalenka este prima sportivă care își apără titlul la Australian Open după conaționala sa, Victoria Azarenka (2012 și 2013).
Qinwen Zheng, în vârstă de 21 de ani, este prima jucătoare din China care a ajuns într-o finală de Grand Slam în ultimii 10 ani, după ce Li Na s-a impus la Australian Open, în 2014.
Aryna Sabalenka este a noua jucătoare din Era Open care obţine titluri consecutive la simplu feminin la Australian Open, după Margaret Court, Evonne Goolagong, Steffi Graf, Monica Seles, Martina Hingis, Jennifer Capriati, Serena Williams şi Victoria Azarenka.
Sportiva din Belarus este a doua jucătoare din ultimele trei sezoane care îşi asigură un titlu de Grand Slam la simplu feminin fără niciun set pierdut pe parcurs, după ce Ashleigh Barty a făcut acelaşi lucru la Australian Open 2022.

Grigore CIASCAI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu