luni, 29 ianuarie 2024

Senatorul AUR Claudiu Târziu: „A sărit ca proasta din baie și un fost șef al SRI. Să-și mănânce liniștit pensia specială!”


Senatorul AUR Claudiu Târziu a reacționat după ce Eduard Hellvig, fostul șef al SRI, l-a criticat pentru declarațiile privind reîntregirea teritoriului naţional cu Basarabia, Bucovina de Nord, sudul Basarabiei, ţinutul Herţa și Transcarpatia.

Într-un mesaj video postat luni pe Facebook, senatorul AUR spune că „au sărit ca arși toți securiștii și lingătorii de blide din regimul Băsescu” după declarațiile pe care le-a făcut la Iași, în 24 ianuarie 2024, când a vorbit despre Unirea României cu Republica Moldova, dar și cu teritorii aflate acum în Ucraina:

”A sărit ca proasta din baie și un fost șef al SRI care mai bine ar sta să-și mănânce liniștit pensia specială decât să se amestece iarăși în politică, pentru că a făcut-o în mod nedemn înainte de a intra în slujba serviciului secret, a făcut-o în mod ticălos atâta vreme cât s-a aflat la conducerea acestui serviciu secret. Din pricina lui mulți oameni au suferit fără să fie vinovați pentru că a avut tot felul de interese politice pe care le-a slujit, împreună cu unii magistrați.”

”Da, și în context spun că, sigur, pentru orice stat este de dorit să aibă relații bune cu toate statele vecine, cu toate statele din lume, dacă se poate, dar nu în orice condiții, ci în condițiile în care se sting litigiile dintre ele, în condițiile în care sunt plătite datoriile istorice. Și aici reiau datoriile istorice pe care Rusia le are față de România și care trebuie rezolvate. Întâi de toate, tezaurul, după aceea consecințele pactului Ribbentrop-Molotov și, nu în ultimul rând, conflictul din Transnistria. Spun asta în mod explicit. Ce spune Hellvig, ce reține el? Că eu vreau relații cu Rusia ca și cum aș fi spus că vreau în orice condiții și acum. (…) Nici vorbă, domnule, am spus foarte clar”

”Să își vadă de treaba lui, că nu e in regulă ca un fost șef al SRI să se amestece în politică”, sunt principalele idei pe care Claudiu Târziu le-a transmis.

Sursa: NapocaNews



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu