vineri, 16 noiembrie 2012

NOCTURNA BIBLIOTECILOR


Bibliotecile din Bucureşti şi din ţară îşi vor deschide porţile în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 18:00, în cadrul unei campanii nuimte "Nocturna bibliotecilor", anunță într-un comunicat de presă Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).
„Campania de anul acesta reprezintă o ieșire la rampă fără precedent a bibliotecilor, și nu mă refer exclusiv la bibliotecile publice. Vorbim practic de cea mai importantă mobilizare nocturnă a bibliotecilor din România, într-un periplu cultural și artistic amplu, pe mai multe paliere, în funcție de îndrăzneala și imaginația bibliotecarilor implicați”, a declarat Ioana Crihana, director executiv al ANBPR.
Astfel, în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, numeroase biblioteci din țară și din București își vor deschide porțile în afara orelor obișnuite ale programului de lucru și își vor primi vizitatorii cu evenimente speciale și experimente culturale în premieră.
„Preț de o noapte, fiecare bibliotecă participantă la „Nocturna bibliotecilor" are ocazia să-și  surprindă vizitatorii cu oferte inedite, de la vizite de sedii, proiecții de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creație, până la întâlniri cu autori, concursuri, expoziții sau demonstrații de virtuozitate artistică. Ca manifestare pro-lectură și eveniment de promovare națională a culturii în toate formele ei, "Nocturna Bibliotecilor" vine să conștientizeze, mai profund decât până acum, rolul tot mai activ pe care instituția bibliotecii trebuie să-l reclame în societatea actuală”, a declarat Dragoș-Adrian Neagu, președintele ANBPR.
Inițiată de ANBPR și implementată de profesioniști bibliotecari, campania este susținută de Fundația IREX România, GMP PR și THECELL.
Bibliotecile participante la eveniment:
1. Biblioteca Națională a României (foto)
2. Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” București
3. Biblioteca Metropolitană București
4. Biblioteca Pedagogică Națională “I. C. Petrescu”
5. Biblioteca Municipala Adjud
6. Biblioteca Orășenească Bicaz
7. Biblioteca Județeană “Gheorghe Șincai” Bihor
8. Biblioteca Județeana “Octavian Goga” Cluj Napoca
9. Biblioteca Județeană “Alexandru si Aristia Aman” Craiova
10. Biblioteca Județeană “I.G.Bibicescu” Mehedinți
11. Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” Onești
12. Biblioteca Orășenească “Tata Oancea” Bocșa
13. Biblioteca Orășenească Dărăbani, județul Botoșani
14. Biblioteca Municipală “St. L. Roth” Mediaș
15. Biblioteca Publică Locală Budești, județul Vâlcea
16. Biblioteca Județeană “I. H. Rădulescu”, județul Dâmbovița
17. Biblioteca “Universul Cunoașterii” Târgu Frumos                                                                                                                                                                                                18. Biblioteca Județeană Vâlcea “Antim Ivireanul”
19. Biblioteca Comunala Timisesti din Judetul Neamt
20. Biblioteca Brănești, județul Ilfov
21. Biblioteca Comunală Borca, județul Neamț
22. Biblioteca Orășenească Titu, județul Dâmbovița                                                                                                                                                                                              23. Biblioteca Casei Corpului Didactic a județului Bistrița-Năsăud
Detalii despre programul bibliotecilor implicate sunt accesibile pe blog-ul nocturnabibliotecilor.wordpress.com (http://nocturnabibliotecilor.wordpress.com/).

                                                                  Cristian LAURENŢIU


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu