vineri, 16 noiembrie 2012

Scrisoare de mulţumire


Stimate Domnule Deputat
Nicolae Bud
            Pentru amabilitatea de care aţi dat dovadă, şi de această dat, oferindu-ne posibilitatea de a vizita obiective turistice importante, culturale, istorice din ţara noastră, culminând cu Palatul Parlamentului, vă mulţumesc, cei  40 de elevi merituoţi,  din comuna Mireşu Mare, însoţiţi de cadre didactice şi d-na director a Şcolii Gimnaziale, prof. Lucica Mogoş, care au beneficiat de transportul gratuit pe traseul Miresu Mare-Bucureşti şi retur, în perioada 9-11 noiembrie 2012.
Pentru început am fost încântaţi de, unul dintre cele mai însemnate monumente în stil baroc din România,  Muzeul Naţional Brukenthal cu sediul principal în Palatul Brukenthal din Sibiu. Apoi am poposit în  capitala spirituală a românilor, locul unde s-a înfăptuit Unirea, inima Ardealului , Alba Iulia. Elevii au facut o incursiune în istorie urmând traseul celor trei fortificaţii, Castrul Roman, Cetatea Medievală Balgrad şi Cetatea Albă Carolina din zilele noastre. Ne-am odihnit sufletul, printr-o scurtă rugăciune în Catedrala Reintergirii Neamului. Spre seara, după ce am străbătut ţinuturi de poveste prin Cheile Oltului, am spus o rugăciune la ansamblul mănăstiresc de la Cozia, cu hramul “Sfânta Treime”, unde-şi doarme somnul de veci, voievodul Mircea cel Bătrân şi  monaha Teofana, mama lui Mihai Viteazul. Sigur că, am vizitat  şi staţiunea balneo-climaterică Călimăneşti Căciulata, unde eram programaţi pentru cazare.
Sâmbătă, la ora 10, am fost onoraţi  să ne întampinaţi la colosalul edificiu, Palatul Parlamentului.
Fiind în capitală, am vizitat apoi,  Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa. Etnografia, arta națională, arta decorativă și industriala, la scara mare, a fost văzuta de către cei mai multi dintre noi poate pentru singura dată, la Muzeul Ţăranului Român. Părăsind capitala, ne-am îndreptat spre Crucea Eroilor Neamului , cunoscută ca şi Crucea  Caraiman. Aveam cazare la poalele masivului Caraiman , în oraşul Buşteni. Următorul obiectiv a fost  o biserică evanghelică în stil gotic din Braşov, Biserica Neagră. Am ajuns  în inima Transilvaniei, în  oraşul care adăposteşte o istorie de mii de ani, unde legendele se împletesc cu realitatea în timpul Festivalului de Artă Medievală, şi unde toţi turiştii se înfioară la Cetatea lui Dracula.
 Carpaţii au rămas în urmă, iar noi am ajuns la Grădina Zoologică din Târgu Mureş. Târziu, în noapte, am ajuns la Mireşu Mare.
Primiţi mulţumirile noastre pentru modul în care vă  implicaţi în comunitate şi în acţiuni sociale, o dovadă în acest sens fiind sponsorizarea pe care ne-aţi acordat-o.
                                                                                         Cu distinsă stimă,
                                                                                          prof. Emilia Pop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu