joi, 20 martie 2014

Comunicat de presa senator Sorin BOTA




Primul venit, primul servit in functie de „pila” de la intrare


Senatorul PSD, Sorin Bota, a cerut sprijinul ministrilor Dezvoltarii Regionale si  Fondurilor Europene, prin intermediul unei interpelari, in vederea unei mai bune organizari si functionari a ADR Nord – Vest.  Odata cu sesiunea de depunere a proiectelor, deschisa astazi, s-au sesizat si neregulile ce se petrec la aceasta agentie de dezvoltare regionala. Cetatenii nemultumiti si revoltati au relatat ca proiectele se depun pe principiul primul venit, primul servit - daca ai pila sau nu la intrare.
Conform senatorului, astazi, la ADR Nord-Vest a domnit haosul, dezorganizarea si aranjamentele. Functionarii Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest au favorizat firmele de consultanta. Acestia au intocmit liste, incepand de ieri, punand firmele de consultanta care depuneau proiecte pentru mai multi beneficiari in capul listelor. La ADR Nord-Vest se aduceau cutii cu mancare in care se aflau dosare cu proiecte pentru a fi depuse inaintea celor care stateau la rand inca de ieri dimineata, de la ora cinci, cand in fata agentiei s-au asezat la rand deponentii pentru a putea fi serviti primii.
„Dupa 25 de ani, cozile au reaparut in Romania. Vremurile in care romanii se asezau cu noaptea in cap la cozi pentru a putea fi serviti s-au reintors. A fost un program „minimis” esuat in varianta locala, daca tinem cont de esecul programului „minimis” lansat de Ministerul Finantelor in decembrie”, a punctat Sorin Bota.
Senatorul a solicitat ministrilor ajutorul in vederea asigurarii unei concurente loiale, iar presedintilor de consilii judetene luarea de masuri cu privire la modul in care s-au organizat functionarii ADR Nord-Vest la depunerea de proiecte. Camerele de filmat stau marturie si atesta tot ceea ce acesta a declarat, inclusiv faptul ca jandarmii faceau ordine printre cei ce stateau de o noapte la rand, in loc sa faca ordine printre cei care intrau cu dosare pe langa rand. „Ori avem parte de o concurenta corecta, asigurata de autoritati, asa cum a fost la ultima sesiune de „minimis” de luna trecuta, ori mostenim si ducem in continuare metodele mafiotilor de la ADR Nord-Vest, care ani de zile au jefuit agentia cu milioane de euro prin fraude si delapidari (a se vedea cazul fostei conduceri a ADR Nord-Vest)”, a declarat senatorul Sorin Bota. De asemenea, acesta propune ca, pe viitor, proiectele sa poata fi depuse la sediile Consiliilor Judetene si fiecare judet sa dispuna de un plafon prealocat, astfel asigurandu-se o repartizare a acestor fonduri in toate judetele din regiune.



                             Cabinetul senatorului 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu