joi, 27 martie 2014

Steaua favorită şi la câştigarea Cupei României !

Steaua a luat o optiune serioasa pentru calificarea in finala Cupei Romaniei dupa ce s-a impus la scor, 5-2, in fata rivalilor de la Dinamo in prima mansa a semifinalelor.
Pe un National Arena aproape plin, doar cateva sectoare fiind lasate libere din motive de securitate, eternul derbi al României a inceput cu o... pauza. Cele doua galerii au facut spectacol, afisand coregrafii impresionante si aprinzand zeci de torte si fumigene, multe dintre acestea ajungand pe suprafata de joc.
Dupa cateva minute de intrerupere partida s-a reluat, cu o echipa Dinamo surprinzator de agresiva.
N-a fost decat un foc de paie pentru ca gazdele de la Steaua au revenit in joc si au presat tot mai mult. Iar prima ocazie mare nu a intarziat, Nicusor Stanciu lovind bara transversala a portii "cainilor" in minutul 18.
Doar patru minute mai tarziu Iasmin Latovlevici a deschis scorul trimitand balonul superb, peste un Balgradean prin pe pas gresit in afara cadrului portii.
Imediat dupa gol "ros-albastrii" au facut pasul inapoi, astfel ca Dinamo a avut sansa de a reveni in meci. Iar "cainii" au profitat de aceasta oportunitate in minutul 31, atunci cand Lazar a centrat de langa Latovlevici iar Rotariu a marcat dupa ce Varela si Pintilii s-au incurcat reciproc.
Dupa doua ocazii la cele doua porti, pe final de prima repriza, a inceput cosmarul lui Dinamo.
Varela si-a rascumparat greseala de la gol marcand pentru 2-1 in minutul 39, cu o executie acrobatica din centrul careului. A urmat golul lui Alex Chipciu, sutul acestuia de la 20 de metri fiind deviat usor si pacalindu-l pe Balgradean. Iar in prelungirile primei runde Adi Popa a scapat excelent pe contraatac, a ajuns in situatie de unu la unu cu portarul lui Dinamo si a pasat foarte bine la Tanase, care a indeplinit doar o formalitate.
Repriza secunda a fost mult mai linistita, cu o echipa a Stelei multumita de rezultat si cu una a lui Dinamo incapabila, in multe momente, sa puna probleme.
"Cainii" au redus totusi din diferenta in minutul 53, cand Lazar, cel mai bun om al lor, l-a driblat scurt pe Gardos si a marcat cu un sut la radacina barei.
Introdus in teren la pauza, Claudiu Keseru a ratat doua ocazii mari pentru Steaua, dar si-a luat revansa in minutul 77, cand a inscris din pasa lui Piovaccari.
Tot el putea mari avantajul Stelei, insa a ratat incredibil singur cu Balgradean.
Dinamo s-a mai zbatut putin pana la final, dar a fost prea putin pentru a pune probleme unei Stele net superioara.

Steaua are prima sansa de calificare in finala Cupei Romaniei in urma acestui rezultat.Ziare.Com
N.N. Se spune că Cristi Borcea aseară a plâns cel mai mult de când este "cazat" acolo unde "cazat"! La acest meci cel mai mult mi-au lipsit declaraţiile de după meci ale lui Meme Stoica...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu