marți, 16 decembrie 2014

Deputatul Bogdan Diaconu, liderul P.R.U., cere excluderea Ungariei din competiţiilor sportive internaţionale

Scandalul de la Campionatul European de handbal feminin cauzat de comportamentul suporterilor maghiari la adresa romanilor ia amploare.
Federaţia Europeană de Handbal a fost sesizata de deputatul Bogdan Diaconu,liderul P.R.U. care solicita forului international masuri impotriva ungurilor.
În scrisoarea trimisa Federatiei Internationale de Handbal, Diaconu sustine ca Ungaria trebuie exclusa din toate competitiile pana la 4 ani si amendata cu 80 de mii de euro.
“Conform regulilor stabilite in cadrul Federatiei Europene de Handbal, la Sectiunea B, acest gen de comportament prezentat in sesizarea de fata este sanctionat cu excluderea clubului vinovat pana la 4 ani si cu amenda pana in cuantumul sumei de 80.000 de euro.
Vă solicit pe baza celor prezentate penalizarea maxima pentru reprezentativa nationala a Ungariei la handbal feminin ca semn de descurajare a comportamentului huliganic si vexator al sustinatorilor acesteia la adresa altor echipe. Aceasta penalizare trebuie sa serveasca de exemplu si in alte situatii similare si sa descurajeze atitudinea nesportiva a fanilor din Ungaria, cunoscuti pentru violenta si dispretul cu care se manifesta la adresa echipelor si fanilor altor tari cu care se afla in competitie.
Fanii maghiari prezenti în Fonix Hall din Debrecen au facut un gest rusinos la adresa României (foto), inaintea meciului de la Campionatul European de handbal feminin”, noteaza Diaconu.
Ultraşii prezenti in peluza sălii s-au întors cu spatele in momentul intonarii imnului Romaniei si au ridicat semnul mijlociu. Pe parcursul meciului acestia au scandat in repetate randuri “Tiganii, Tiganii!”.
Echipa natională de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa dramatic de Ungaria, scor 19-20, in grupa principala I de la Campionatul European de handbal feminin. Sursa NapocaNews

                                                                      Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu