joi, 18 decembrie 2014

Este oficial: Elena Udrea are dosar la DNA! Urmează ...calvarul!

Elena Udrea este suspectată de comiterea infracțiunii de dare de mită, într-un dosar aflat pe rolul DNA și disjuns din cel al fostei șefe a DIICOT, Alina Bica. Informația se regăsește în Rechizitoriul prin care Bica și complicii au fost trimiși, astăzi, în judecată.
Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea are, oficial, dosar la DNA. Elena Udrea, în prezent lider al Partidului Mișcarea Populară, este suspectată de dare de mită.
”Exercitarea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu, urmată de primirea unui teren de către Bica Alina Mihaela, de la Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela conturează elementele constitutive ale infracţiunilor de dare de mită”, se menționează în Rechizitoriu, la capitolul Disjungeri ale cauzei.
Bica, teren mită de la Udrea
Același document arată că fosta șefă a DIICOT a primit terenul de la Cocoș și Elena Udrea pentru a nu aprofunda cercetările în ceea ce privește o sesizare primită de la Oficiul Național de Spălare a Banilor. Sesizarea viza tranzacții suspecte, ai căror destinatari finali erau fostul ministru Udrea și soțul Cocoș.
”Ulterior emiterii deciziei de despăgubire, Gheorghe Stelian a obţinut titlul de conversie nr. (…), în cuantum de 282.961.725 lei, reprezentând un număr total de 488.623.252 acţiuni,  Valentin Vişoiu a obţinut titlul de conversie nr. (…), în cuantum de 43.010.182 lei, reprezentând un număr total de 74.270.734 acţiuni, Andrici Adrian a obţinut titlul de conversie nr. (…), în cuantum de 25.655.196,40 lei, reprezentând un număr total de 44.187.386 acţiuni şi Gheorghe Gabriel a obţinut titlul de conversie nr. (…) ,  în cuantum de 25.655.196,40 lei, reprezentând un număr total de 44.187.386 acţiuni. Aceste acţiuni au fost tranzacţionate, iar sumele obţinute au fost retrase din conturile deţinute la diverse unităţi bancare, iar o parte din bani au fost direcţionaţi către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela). Tranzacţiile financiare au făcut obiectul unor verificări ale Oficiului Naţionale pentru Combaterea Spălării Banilor care au fost transmise D.I.I.C.O.T., coordonată de către procurorul şef Bica Alina Mihaela, în data de 28.05.2013”, se mai arată în Rechizitoriu. Ulterior, Alina Bica a primit terenul pentru a nu da curs sesizării primite de la Spălarea Banilor.
Preluare http://www.libertatea.ro/detalii/articol/elena-udrea-dosar-la-dna-518303.html

                                                                                                              C.V.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu