duminică, 28 decembrie 2014

Michel Platini rămâne ferm pe poziții și insistă pentru introducerea cartonașului alb

Invitat la o conferință organizată în Dubai, președintele UEFA Michel Platini (59 de ani) a vorbit încă o dată despre necesitatea introducerii în fotbal a cartonașului alb, unul intermediar. Francezul și-a justificat încă o dată propunerea.
Platini a vorbit prima dată despre cartonașul alb în luna octombrie 2014, dar a întâmpinat rezistență din partea FIFA, care consideră că acest concept ar altera jocul de fotbal. Cu toate acestea, Platini a luat poziție în Dubai, unde a declarat că fotbalul ar putea să se inspire din regulamentele altor sporturi, pentru a îmbunătăți calitatea spectacolului.
"Cartonașul alb este o inițiativă nouă. Are legătură cu comportamentul fotbaliștilor. Simulările, protestele, toate acestea sunt inacceptabile pentru microbiști. Cartonașele galbene vor exista în continuare, dar poate ar fi bine să existe și o alternativă în asemenea faze. Cartonașul alb va reprezenta o eliminare de câteva minute, între 5 și 10. Acest cartonaș nu ar atrage suspendări, este un sistem care funcționează în alte sporturi", a spus Platini. Spre exemplu, în handbal, un fault flagrant poate fi sancționat cu o eliminare de două minute (timpul efectiv de joc este de 60 de minute) pentru jucătorul/jucătoarea în cauză.
Michel Platini a fost acompaniat în Dubai de șeful arbitrilor UEFA, italianul Pierluigi Collina, care a semnalat faptul că fotbalul trebuie să aibă reguli cât mai simple pentru a fi atractiv.


                                                               Cristi Someşan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu