duminică, 21 decembrie 2014

Strict secret. Documentele Revoluţiei Române

Jurnalistul belgian Danny Huwe a fost împuşcat din interiorul Comandamentul Trupelor de Jandarmi, la ordinul direct al generalului de brigadă Petre Teacă
 Reprezentantii Asociaţiei 21 Decembrie 1989, au dezvaluit că jurnalistul belgian Danny Huwe a fost împuşcat, pe 25 decembrie 1989, în zona Răzoare, nu de terorişti, ci de militarii Comandamentului Trupelor de Grăniceri, la comanda şefului unităţii, colonelul, pe atunci, Petre Teacă.   
Documentele pretins secretizate, predate recent de Parchetul Militar, in urma protestului prin greva foamei continuat de Teodor Marieş, de loc din Fersig, Maramureş, demonstreaza sec si clar:
“(…) 4. In dimineata zilei de 25.12.1989, la ordinul generalului maior GEANTA PETRE, medicul şef al C.T.Gr. a transportat la S.M.C. cadavrul ziaristului belgian HUWE DANNY, impuscat in masivul cranio-facial de catre subofiterii din dispozitivul incintei locului de parcare al C.T.Gr.’’
(…)“Ordinul de deschidere a focului, dat de catre gl. mr. TEACA PETRE (foto) nu a fost cu nimic justificat si a avut ca urmare decesul a 5 persoane, printre care un strain (ziarist belgian) si ranirea grava a inca trei civili, printre care un copil de 15-16 ani, toti nevinovati.”
Mărieş a acuzat autorităţile pentru ca au ascuns faptul că militarii sunt vinovaţi de moartea jurnalistului, acuzandu-l direct de complicitate pe Ion Iliescu, care la 3 zile de la asasinarea jurnalistului l-a ridicat in gradul de general pe cel care a dat ordin sa fie impuscat.
“Cum să confunzi un jurnalist, care avea la vedere o cameră video, cu un terorist? Nu a fost vorba de o confuzie. Totul a fost premeditat. Colonelul Petre Teacă este cel care a dat ordin subofiţerilor de la Comandamentul Trupelor de Grăniceri să tragă din parcarea din unitate (“sectorul auto”), spre locul de unde Danny Huwe filma cu acea cameră video, pe care militarii recunosc ca au gasit-o si predat-o Ministerului Apararii. De acolo, abia cateva luni mai tarziu camera video (cu doar o caseta de 1/2 ora filmata) – desi prezenta jurnalistului era semnalata cu doua ore inainte de impuscare.
 Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a prezentat declaraţia unui important martor de la Comandamentul Trupelor de Graniceri, a cărui identitate nu a dorit, deocamdata să o dezvăluie.
  In iulie 1990, dupa mineriada, generalul Petre Teacă a fost inlocuit de la sefia granicerilor si trimis in judetul Hunedoara, ‘să aibă grijă’ de minerii lui Iliescu din Valea Jiului – a mai aratat Maries.
Iată şi două comentarii interesante despre ce s-a întâmplat în decembrie 1989:
1. „Ma numesc Cornel Gherasim, am parasit Romania in 1990 si locuiesc in Canada din 1993, dupa 3 ani locuiti in Belgia. In 1989 locuiam in Bucuresti, pe Petre Ispirescu, in Rahova, iar in seara de 23 decembrie 1989, am fost (fara sa vreau) martor (si implicit partas) la niste evenimente extrem de bizare si de cutremuratoare, care erau cat pe ce sa ma coste viata sau sanatatea, asa cum s-a intamplat cu altii mai putin norocosi care au fost impuscati sub ochii mei. Aceste evenimente s-au petrecut in perimetrul Palatul Cotroceni, APACA, Comandamentul Trupelor de Graniceri la acea vreme (dupa cum am aflat ulterior) si zona (actuala) Giratoriu Razoare si au legatura cu documentele pe care le prezentati aici.
In ultima vreme am tot citit articolele din „Adevarul” despre evenimentele din decembrie 1989 de la Bucuresti, articole care incearca sa faca lumina in toate aceste enigme ale revolutiei (deturnate, as spune eu) din România si am stat mult si m-am gandit daca are rost sa incerc sa contactez pe cineva in masura sa utilizeze, sa fructifice aceste informatii si sa le faca publice, nu doar in ideea ca poate ar exista un interes pentru evenimentele la care am fost martor, dar si din spirit de solidaritate cu toti cei ce incearca sa clarifice acele momente tulburi si confuze. In consecinta, las la latitudinea dumneavoastra sa apreciati daca e cazul sa gasim o modalitate de a comunica si de a va declara cele intamplate.
In mod cert am undeva si un film alb negru cu fotografii facute in zilele urmatoare cu zona in care s-au petrecut evenimentele, dar mai ales cu stalpul de beton si bordura plesnite de gloante in dosul carora m-am ferit de tirul militarilor din interiorul garnizoanei trupelor de graniceri, dar nu stiu exact pe unde l-am mai pus dupa toti acesti ani de cand il port cu mine.
Va asigur ca nu sunt nici mitoman, nici psihotic si nici in cautare de publicitate si prestigiu si ca tot ce as avea de zis s-a petrecut cu adevarat.
2. Asociatia Jilava 89, si-a facut pizzerie. Si l-a introdus pe nepotul sau in SSPR Gadina Mihai pentru a-si trece dosarele cu spagi. GADINA este un apropiat al regimului Iliescu implicit al lui Emil Cutean .
 P.S. Nu ma intalnesc cu gay-ii, daca va fi nevoie o sa-i rup capul . Si ce aflam pe Adevarul on-line : pluriel – 03.May.10-07:11hs : Daca vrei informatii despre Gadina iti dau eu! Mai are vreo 3 proprietati si spatii comerciale.Păcat de morţii revoluţiei cu aşa revoluţionari!




            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu