marți, 18 septembrie 2018

România vrea copii

Dacă referendumul pentru familia tradiţională, din 7 octombrie 2018, va fi aprobat de majoritatea românilor, ţara noastră se va plasa clar contra ţărilor europene care acceptă căsătoria între persoane de acelaşi sex. Este o distanţare faţă de libertăţile europene, dificil de gestionat în societatea noastră conservatoare şi îngrijorată de destinul copiilor şi al nepoţilor.
Aşteptam acest refuz al familiei formate din soţi de acelaşi sex şi România deschide prima poarta ideii ca familia tradiţională să fie extinsă la nivel european – petiţia trebuie să fie semnată de 100.000 de persoane din şapte state ale UE, pentru a fi discutată în Parlamentul European. Dacă în Constituţie va apărea definiţia familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie (nu între soţi, fără precizarea sexului, cum scrie acum), mai rămîne să sperăm că este posibilă o Uniune Europeană economică, militară, financiară…
Familia formată din doi taţi (tata 1 şi tata 2) sau două mame (mama 1 şi mama 2), cu copii adoptaţi, a pus frînă toleranţei şi respectului pentru diversitate. Trei milioane de creştini refuză să trăiască într-o Europă homosexuală şi au semnat iniţiativa legislativă de modificare a Constituţiei. Partidele nu au o idee clară despre efectele negative ce vor apărea, cam ocolesc subiectul, aşa că alegătorii români nu înţeleg ce vine după modificarea Constituţiei. Şi preşedintele tace. Ne putem aştepta la reacţii negative din partea Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European, dar nu mai mult, de vreme ce Carta drepturilor omului nu este obligatorie pentru state.
Occidentul capitalist le permite cetăţenilor să facă ce vor cu viaţa lor privată, cîtă vreme muncesc şi plătesc impozitele. Sufletul şi morala nu prea mai au importanţă. Toleranţa dusă la extrem şi acceptarea diversităţii îşi arată limitele, apar deja probleme cu gestionarea libertăţii totale de care dispun oamenii. Homosexualitatea a fost un obicei rar, dar după ce filmele şi televiziunea au transformat-o în ceva obişnuit, avem iluzia că individul e totul şi grupul nu valorează nimic…
Ca efect, tinerii de azi preferă să trăiască singuri, nu fac copii sau nu participă la creşterea lor (îi lasă în seama altora). Adoptă noul tip de relaţie îndepărtată faţă de familia naturală, extinsă. Se simt liberi şi independenţi, muncesc pentru a-şi asigura nivelul de trai şi n-au nici o răspundere pentru altcineva. Dorinţa de a procrea este reprimată, rămîne nesatisfăcută. Dintr-o minoritate, aceşti oameni au devenit o majoritate, cu efecte în îmbătrînirea accelerată a populaţiei şi sufocarea sistemului de pensii şi sănătate. Statul protejează minoritatea sexuală, dar asta nu îi dă dreptul la privilegii faţă de majoritate. Rămîne să stabilim ce ne dorim pentru noi şi ce ne dorim pentru copiii noştri.
În 7 octombrie 2018, România va alege calea pe care va merge: vrem familii formate din bărbat şi femeie, care să nască prunci – ori populaţia cu drept de vot nu se va prezenta la referendum şi imaginea liberală va fi salvată. Comisia Europeană nu reprezintă interesele cetăţenilor şi adesea ne manipulează, ar trebui ca Parlamentul European să dezbată această problemă capabilă să rupă continentul.
Dacă referendumul de 200 milioane lei va fi aprobat de cetăţeni, vom fi consideraţi o ţară serioasă, Uniunea Europeană va fi obligată să ia în seamă poziţia României, să reevalueze gradul de cooperare cu ţările membre şi să propună soluţii pentru o Europă variabilă, diversă, după voinţa popoarelor membre, care au limbi, culturi şi istorii diferite. Dacă referendumul va reuşi, Uniunea Europeană ar putea să fie obligată, prin căile democratice iniţiate de cetăţeni, să susţină familiile care fac, cresc şi educă copii.

Autor: Nicolae Goja
Sursa: Graiul Maramureşului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu