vineri, 28 septembrie 2018

Germania va organiza EURO 2024. Anunţul făcut de UEFA

Germania va organiza Campionatul European de fotbal din 2024. Anunţul a fost făcut de UEFA, joi. Germania a mai organizat competiţia în 1988, când turneul a fost câştigat de Olanda, după o finală cu Uniunea Sovietică.

 Germania s-a aflat în competiţie cu Turcia, dar în cele din urmă a primit cele mai multe voturi şi a fost aleasă să găzduiască pentru a doua oară EURO. În '88, Germania s-a oprit în semifinale, după 1-2 cu Olanda.
Joseph Blatter a fost primul care a lăudat iniţiativa UEFA de a organiza Campionatul European pe teritoriul unui singure ţări şi renunţă la ideea organizării în mai multe state.
”Mă bucur că UEFA a revenit la formatul vechi şi nu mai organizează ca în 2020 competiţia (n.r. C.E. 2020 se va desfăşura pe teritoriul mai multor state europene). Germania este o alegere bună şi, datorită infrasctructrii, va oferi toate condiţiile”, a declarat Blatter după anunţul UEFA.

EURO 2020 se va disputa pe 12 stadioane, printre care şi Arena Naţională din Bucureşti. Semifinalele şi finala vor avea loc pe Wembley. Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu