miercuri, 26 septembrie 2018

TABĂRA (INTER)NAŢIONALĂ DE LITERATURĂ „eCreator”, ediţia a II – a, Baia Mare, 3 – 8 octombrie 2018

Cea de-a doua ediţie a Taberei (Inter)naţionale ECREATOR se va desfăşura sub egida MARAMUREŞUL UNIRII în perioada 3 – 8 octombrie 2018 în Baia Mare şi în mai multe localităţi din judeţul Maramureş, unde scriitorii invitaţi vor susţine recitaluri poetice.
În comparaţie cu ediţia de anul trecut, care a fost o iniţiativă independentă ECREATOR, ediţia din acest an se va desfăşura cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş, cu care ECREATOR a încheiat un acord de cooperare pentru realizarea în comun a acestei acţiuni.
În data de 4 octombrie scriitorii prezenţi vor vizita localităţile Fărcaşa şi Ulmeni, unde vor fi organizate momente culturale, iar seara vor vizita Apa Sărată.
În data de 5 octombrie sunt prevăzute acţiuni la Baia Sprie şi Târgu Lăpuş, precum şi vizitarea Mănăstirii „Sf. Ana” Rohia.
În data de 6 octombrie este prevăzut un adevărat tur de forţă, pe traseul Baia Mare – Baia Sprie – Budeşti – Ocna Şugatag – Călineşti – Bârsana – Sighetu Marmaţiei – Săpânţa – Seini – Baia Mare urmând a fi vizitate mai multe obiective culturale sau de cult.


Ziua de 7 octombrie este alocată în întregime vizitării unor obiective din Baia Mare şi lansărilor de carte.
La finalul manifestării ECREATOR va realiza un volum cu titlul MARAMUREŞ UNIRII în care, pe lângă creaţiile scriitorilor participanţi vor fi incluse descrieri ale locaţiilor vizitate, precum şi fotografii de la vizitarea acestora, astfel încât volumul în sine devine o adevărată carte de vizită şi de prezentare a judeţului Maramureş.
Parteneri media ai acestui eveniment sunt până acum revistele „Tribuna” din Cluj - Napoca, „Urmuz” şi „Revista Nouă” din Câmpina, „Actualitatea literară” din Lugoj, „Argeşul” şi „Cafeneaua litearară” din Piteşti, „Teleormanul cultural” din Roşiorii de Vede, „Cenaclul de la Păltiniş” din Sibiu, „Luceafărul de Vest” din Timişoara, „Boema” din Galaţi, „Detectiv cultural” din Bucureşti, „NecenzuratMM”, „ŞtirileMM”, „Glasul Maramureşului”, „Gazeta de Maramureş” şi de televiziune „Maramureş TV”, toate din Baia Mare.


                                                                        Ioan Romulus Şter  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu