joi, 27 septembrie 2018

Declaratie de presă

26.09.2018




Infrastructura rutieră și feroviară la raport în Comisia de transporturi

            Ieri, la ședința Comisiei de transport și infrastructură din Camera Deputaților a fost prezent Ministrul Transporturilor împreună cu directorii C.N.A.I.R. și C.F.R.  În urma interpelării din Comisie, ministrul a anunțat că C.F.R. lucrează pentru ca la începutul anului viitor să se scoată la licitație gara din aeroportul Otopeni (pentru conexiunea feroviară  Gara de Nord - Aeroport Otopeni).
             În ceea ce privesc proiectele din Transilvania, am solicitat clarificarea situației nerezolvate a intersecției  DN1 Căpuș - cu drumul județean care duce la autostradă, astfel încât să fie eliminate blocajele din trafic, asta după ce vineri, se va inaugura pe Autostrada Transilvania podul de la Gilău și tronsonul de autostradă până la Nădășelu.
            Referitor la programul de autostrăzi am menționat că, în opinia mea, Comisarul European Corina Crețu are perfectă dreptate în ceea ce privește lista de proiecte depuse la Comisie.  C.F.R. Infrastructură și C.N.A.I.R. sunt două companii nereformate care au o productivitate a muncii scazută, dar în schimb fac angajări pe bandă rulantă de ani de zile, iar licitațiile și kilometri reabilitați de drumuri naționale și cale ferată lasă de dorit. Acest lucru este o anomalie dacă stăm să analizăm din punct de vedere al productivitații muncii. Cele două companii sunt, în opinia mea, două ”fabrici de maculatură” (nu de infrastructură), iar în ceea ce privesc tronsoanele de autostradă 2,3 și 4 de la Pitești - Sibiu, acestea puteau fi scoase de mult la licitație.
        
     Deputat
Marius Sorin Bota




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu