sau
Un cuvânt de întâmpinare și pentru volumul cu numărul VII, din acest proiect literar
Am stat mult și am socotit dacă mai ducem sau nu, proiectul literar (demarat în plină perioadă de pandemie), ajuns la cel de-al șaptelea volum, păstrând formatul pe care ni l-am propus când am inițiat proiectul. S-a muncit mult până să ajungem aici, dar, zic eu, a meritat efortul. Nu am făcut rabat de la condițiile în care ne-am dorit să iasă. Numărul autorilor și titlurilor de carte semnalate editorial a rămas același pentru fiecare volum - 25. Secțiunile recenzii reviste literare și antologii colective la fel, le-am păstrat. Inclusiv secțiunea In memoriam. Azi, semnăm, cuvânt de întâmpinare pentru al VII-lea volum, din seria celor X, pe care ni le-am propus.
Prefața volumului este semnată de către Mihaela Ciubotariu și-i mulțumim pentru aprecierea făcută la adresa conceptului de antologie, la semnalarea editorială inedită și la calitatea literară. Domnia Sa, prefațatorul volumului VII, și-a intitulat articolul-prefață ,, Despre cei ce știu a pune stele cu mâna", iar eu consider, că face referire la fiecare autor antologat și cuprins în acest volum. Cu siguranță așa este! Fiecare autor (poet, scriitor, prozator), ,,pune stele" cu mâna, pe tărâmul minunat al literaturii.
Felicitări, celor care ați acceptat invitația de a participa și provocarea în sine. Iată-i pe cei 25: (în ordinea includerii lor): Ioan Andreica, Mioara Baciu, Carmena Felicia Băințan, Maria Bem, Dumitru Buțoi, Victor Cobzac, Eugen Emil Coța, Nicolae Crepcia, Georgiana Laura Gheorghe, Geta Lipovanciuc, Radu Botiș & Gentiana Muhaxhiri, Olimpia Mureșan, Ștefan Popa, Marin Rada, Elvira Răceală, Aurelia Rînjea, Limona Rusu, Terezia și Gheorghe Silaghi, Mircea Spiridon (volum manuscris), Maria Tomița Corini, Ovidiu Vasile și Angelica Vele. Evident că am inclus materiale și noi, coordonatori acestui proiect - Nelu Danci, Gelu Dragoș și subsemnatul, Vasile Bele.
La secțiunea semnalări editoriale reviste literare, am inclus: revistele ,,Amprentele sufletului", ,,Moldova literară", ,,Freamăt", ,,Poezii pentru sufletul meu", ,,Mărturii maramureșene" și ,,Din vatra satului".
Nu am să scriu mai multe despre acest volum, pentru a vă lasă pe dumneavoastră să o descoperiți și să vă descoperiți. Mai adaug un mare mulțumesc celor doi colaboratori pentru munca și efortul depus. Încă un pas, dar nu prea mare, până la cel de-al X-lea volum, care va însemna și finalizarea proiectului. Doamne ajută!
Vasile Bele
Chiuzbaia, decembrie 2022
- membru U.Z.P.R., filiala Vâlcea;
- membru L.S.R., filiala Cluj-Napoca;
- președinte ASCIOR - ARIA Maramureș;
- Asociația Scriitorilor din Maramureș.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu