Desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor preşedinţilor secţiilor de votare se va face, prin tragere la sorţi efectuată de către preşedintele tribunalului, cel mai târziu pe data de 31 mai, se precizează într-o circulară a Biroului Electoral Central.
Potrivit acesteia, îndată după stabilirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, numele, prenumele, datele de contact ale acestora şi secţiile la care au fost stabiliţi vor fi comunicate de către preşedintele tribunalului, cu sprijinul prefecţilor şi al preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie judeţeană (respectiv a Municipiului Bucureşti), către preşedinţii birourilor electorale ale circumscripţiilor comunale, orăşeneşti, municipale sau de sector, în funcţie de aria teritorială unde se regăseşte secţia de votare. Până cel mai târziu la data de 1 iunie, ora 24,00, birourile electorale de circumscripţie ale comunelor, oraşelor şi municipiilor (respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti) vor comunica preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare numărul de candidaţi propuşi de fiecare formaţiune politică în respectiva circumscripţie şi vor afişa acest număr la sediul circumscripţiei, în loc vizibil. Acest număr este acelaşi cu cel în funcţie de care s-a făcut completarea biroului de circumscripţie (comunală, orăşenească, municipală, de sector a municipiului Bucureşti) reprezentat de suma dintre numărul de candidaţi ai partidului la consiliul local + candidatul partidului la funcţia de primar. Tot până la acea dată, formaţiunile politice care au candidaţi în circumscripţia electorală pot transmite propunerile de reprezentanţi în secţia de votare fie către preşedintele biroului secţiei de votare, fie către preşedintele biroului de circumscripţie comunală, orăşenească, municipală sau de sector. Până cel mai târziu la data de 2 iunie, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor proceda la completarea biroului electoral al secţiei de votare cu reprezentaţii formaţiunilor politice ce au desemnat astfel de reprezentanţi. Completarea se va face în ordinea descrescătoare a numărului de candidaţi, aşa cum acesta a fost comunicat de biroul de circumscripţie (numărul de candidaţi ai partidului la consiliul local + candidatul partidului la funcţia de primar) sau după caz prin tragere la sorţi, în prezenţa reprezentanţilor partidelor care au comunicat astfel de reprezentanţi. În acest sens, BEC recomandă ca fiecare birou electoral de circumscripţie să stabilească o dată, o oră şi un loc unde se vor întâlni preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare cu reprezentanţii formaţiunilor politice pentru realizarea procedurilor de completare a birourilor secţiilor de votare.
O copie a procesului-verbal de completare a biroului electoral al secţiei de votare va fi depusă la biroul electoral de circumscripţie al comunei, oraşului, municipiului, sectorului municipiului Bucureşti în cauză. Admiterea unor contestaţii asupra componenţei birourilor electorale ale secţiilor de votare sau a unor cereri de înlocuire a reprezentanţilor formaţiunilor politice, după data la care s-a realizat completarea, nu va afecta valabilitatea operaţiunilor de completare a secţiilor de votare, ci va determina doar înlocuiri în componenţa acestora, se mai arată în circulară. Preluare AGERPRES
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu