miercuri, 30 mai 2012

BUTE VS FROCH VS ...DOROFTEI!

Nu sunt un mare şi înflăcărat amator de box, dar olecuţică mă pricep la acest gen de sport. Desigur că mă bucuram de fiecare dată cînd Bute snopea cîte vreun adversar, aşa cum o făceam şi pe timpul lui Doroftei. Nu ştiu de ce, dar mă bucur pentru performanţele românilor.  Acum să vă zic altceva – trebuie să recunoaştem că Bute, campion mondial, şi Doroftei, la timpul său, tot campion mondial, sunt cam la acelaşi nivel de calitate, ca boxeri. Adică ceva de mijloc, unde sunt adversari bunicei dar care nu sparg gura tîrgului, nici unul nici celălalt nu s-au ridicat niciodată la un nivel de adevăraţi adversari, sau atunci când au făcut-o – şi-au luat-o pe coajă.
Vă amintiţi ce “tare” era Doroftei pînă a dat de un adversar de elită, cu adevărat de elită, nu saci de box, ca pînă atunci. Gatti i-a nenorocit intestinele. Gatti era boxer! Şi Doroftei era dar cu o categorie mai jos. Cel puţin una.
Froch a avut dreptate cînd a spus că “i-a terminat” cariera lui Bute. Aşa a şi fost.  Din păcate.  Chiar dacă Bute va reveni în box, şi asta se va întîmpla aproape sigur, se va reîntoarce cu gândul trist că i-a fost arătată planca de care nu poate trece, iar asta este egal cu sfârşitul carierei. Asta e nivelul, trebuie să recunoaştem. 
Acum istoria se repetă la indigo. Bute "plesneşte" la primul adversar serios. A rămas caftit de Froch pentru că altfel nu putea fi. Ăsta e boxer cu o categorie mai sus. Poate nu chiar aşa, ca Gatti pe vremuri – dar mult mai tare ca Bute.  Şi cît de asemănătoare este situaţia.  Nu se învaţă minte!
Preluare http://goncearuc.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu