Deşi vremea a fost
destul de capricioasă, cu nopţi şi dimineţi friguroase, iată că au apărut
primele ciuperci comestibile în Rezervaţia de stejar pedunculat „Bavna”
Lucăceşti – Fersig.
În Piaţa
Agroalimentară ( „Piaţa Mare”) din Baia Mare, ieri, 29 mai a.c. cu 15 lei se
comercializa kilogramul de ciuperci de stejar, ciuperci aduse din zona
„Stejarul”, pădurea aflată între localităţile Şomcuta Mare şi Satulung.
Sfatul meu este însă
să fiţi cu mare băgare de seamă de la cine cumpăraţi şi mai ales cum le
preparaţi pentru a evita orice risc de intoxicare, deoarece intoxicaţiile de
ciuperci se produc accidental, anual, prin consumarea de ciuperci recoltate din
flora spontană. Pot fi cauzate atât de nedeosebirea corectă a tipurilor de
ciuperci cât şi de fenomenul de încrucişare cu spori între ciupercile
comestibile şi cele otrăvitoare. Însă tentaţia este mare, o zeamă pe hribe face
cât două gratare din carne de porc, după umila mea părere.
Gelu DRAGOŞ
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu