luni, 28 mai 2012

Un îndemn !


La mine am un student din Brazilia. Zilele acestea au venit  părinţii lui aici cu ocazia Sfântelor Sărbători ale Pogorârii Duhului Sfânt în tradiţia Bisericii de Vest . Fac un tur prin Europa cu toţii. Aşa că mică atenţie mi-a adus o machetă a bisericii lor : Igreja da Pampula Belo Horizonte, biserica franciscană, undeva  la vreo 300 km de San Paulo  şi o lucrare de lemn reprezentând Duhul Sfânt în formă de porumbel, aşa cum l-a văzut Sf.Ioan Botezatorul la botezul Domnului IIsus Hristos cu o rugăciune foarte frumoasă  catre Duhul Safant pentru familie. O scriu aşa cum este ea în portugheza :  

"O Divino Espirito Santo, protege,  fortalece a ampara a familia,  vibrando alegria e paz por todo ambiente". M-am mirat mult de macheta bisericii. Pe urmă mi-am dat seama de simbolistică. Familia, în fond,  este mica Biserica. Ţii Biserica în suflet cu Mărturisitorii din neamul Tău, aproape lângă familie ca celula trupească şi spirituala a neamului din care faci parte. (fie că este aproape fie că eşti departe ) 
De fapt era, şi o simbolsitica de a ne invita la ei la anul în Brazilia. De la familie creştină către familie creştină.
Şi acum vine îndemnul :
Numai dacă s-ar pune în vânzare prin Bisericii miniaturi ale Mănăstirii Martirilorde la Poarta Alba, cu siguranţă BOR şi Episcopia Tomisului ar strânge suficienţi bani ca să se înceapă lucrările.  ( la un preţ de nimic de numai 10 lei). Vă daţi seama de lucrare şi pe plan spiritual ?! Ce efect ar produce ? Fiecare îşi apropie în simbol martirii lui Hristos morţi la Canal, în casa lui, în initimitatea lui, care sunt sub Altarul Domnului, din Ceruri, aşa cum  i-a văzut Sf.Ioan, ucenicul Domnului în Descoperirea (Apocalipsie) pe care a avut-o în Insula Padmos. După acea viziune se construieşte  şi s-a construit de 2000 de altarele Bisericii lui Hristos, pe Mărturia de Sânge a "Mărturisitorilor Săi".  ( vezi Apocalipsa Sf.Ioan  cap. 6 : 9-10) 

Victor Negara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu